Ziraat Türkiye Kupası 5'inci Eleme Turu kuraları çekildi

Ziraat Türkiye Kupası 5'inci Eleme Turu Kura Çekimi bugün TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda yapıldı.

Haberler 03.11.2017 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim ve cra Kurulu Üyesi Ali Dümez, Genel Sekreter Yardmcs Özcan epik, Maç Planlama Müdürü Besim Yalçn ve kulüp temsilcileri katld.

Ziraat Türkiye Kupasnn 5inci turunda, 4üncü turdan gelen 27 takmn yan sra 2016-2017 Sezonu ZTK ampiyonu Atiker Konyaspor ile geçen sezon sonunda Süper Ligde ilk 4 srada yer alan Beikta, Medipol Baakehir, Fenerbahçe ve Galatasaray olmak üzere toplam 32 takm mücadele edecek. Müsabakalar çift maç eleme usulüne göre oynanacak. lk maçlar 28, 29 ve 30 Kasm, rövanlar ise 12, 13 ve 14 Aralk 2017 tarihlerinde oynanacak.

AL DÜMEZ: TFF, ZRAAT TÜRKYE KUPASINI çOK ÖNEMSYOR

Kura çekimi öncesinde tüm takmlara baarlar dileyen TFF Yönetim ve cra Kurulu Üyesi Ali Dümezin Hakkari emdinlide ehit düen asker ve güvenlik görevlilerimizi anarak balad konumas öyle:

Ziraat Türkiye Kupas 5inci Tur kura çekimi için gelen deerli kulüp temsilcileri ve yöneticilerine ho geldiniz diyorum. Hem ahsm hem de Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu adna tüm takmlara baarlar diliyorum. Maalesef bugün Hakkaride ehitlerimiz var. Onlar yad ederek, futbol camias adna üzüntülerimizi belirterek konumama balamak istiyorum. Onlar hiçbir zaman unutmayacaz. Eer biz spor yapabiliyorsak, spor yaptrabiliyorsak onlara çok ey borçluyuz. Mekanlar cennet olsun.

Bilindii gibi bu turda 32 takm mücadele ediyor. Türkiye Kupas, TFF tarafndan çok önemseniyor. Tüm liglerin 5inci turda temsil edilmesinin futbol adna bir kazanm olduunu düünüyorum. Süper Lig takmlarnn, TFF 1, 2 ve 3üncü Lig takmlarnn, BALdan bir amatör takmn olmas beni üniversite yllarma götürdü. ngiltere Kupasnda bir amatör takmn en üst ligden takm elemesini siyah-beyaz yaynlarn olduu dönemde TVden izlemi ve çok etkilenmitim. Ziraat Türkiye Kupasnda TFF olarak umduumuz hedefe ulatmz düünüyorum. Eksiklerimiz varsa hep beraber tamamlayacaz. Biz TFF olarak ciddi düünceler içerisindeyiz. Ama bu sadece TFFnin düüncesi ile olmaz. Deerli kulüplerimizin, futbolcularmzn, hakemlerimizin katks ile olur. Bilhassa Türkiyede futbolun bir yere gelmesi adna tüm paydalarn bu hedefe kilitlenmesi gerektiini düünüyorum.

Hak edenlerin baarl olaca bir turnuva temenni ediyoruz. Ziraat Bankasna, Turkuvaz Medya Grubuna spora gösterdikleri ilgiden dolay teekkür ediyoruz. Bütün maçlar daha önceki turlarda olduu gibi ddaa bülteninde yer alacak. Spor Toto Tekilat Bakanlna da teekkür ediyoruz. Hak edenin kazand, seyir zevki güzel, Türkiyeyi heyecana sürükleyen güzel bir turnuvann devam etmesi temennimizdir.

Ziraat Türkiye Kupas 5inci Eleme Turunda elemeler u ekilde:

Osmanlspor - Evkur Yeni Malatyaspor

Akn çorap Giresunspor - Aytemiz Alanyaspor

Fenerbahçe - Adana Demirspor

Ankara Demirspor - Teleset Mobilya Akhisarspor

Galatasaray - Sivas Belediyespor

Kahramanmaraspor - Medipol Baakehir

Demir Grup Sivasspor - Bucaspor

Kars 36 Spor - Gençlerbirlii

Beikta - Grandmedical Manisaspor

Büyükehir Belediye Erzurumspor - Trabzonspor

Kayserispor - Eyüpspor

Orhangazi Belediyespor - Antalyaspor

Kardemir Karabükspor - stanbulspor

Batman Petrolspor - Atiker Konyaspor

Kasmpaa - Boluspor

Adanaspor - Bursaspor

Ana Sayfaya Git