Ziraat Türkiye Kupası finalinden notlar

Teleset Mobilya Akhisarspor ile Fenerbahçe, yapımı tamamlanan 33 bin kişilik Diyarbakır Stadı'nda sahibini bulacak 56. Türkiye Kupası finalinde karşılaştı. Müsabakayı Gençlik ve Spor Bakanı Bak ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yıldırım Demirören, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve iki kulübün başkanı protokol tribününde seyretti.

Haberler 11.05.2018 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mücadele öncesinde sahann etrafnda iki takmn bayraklarna yer verildi. Seremoni öncesinde müzik eliinde bayraklar ve logolarla yaplan görsel ov izleyiciden alk ald.

- Fenerbahçeli taraftarlar daha fazla

Final karlamasnda Diyarbakr l Spor Güvenlik Kurulunun verdii karar gerei, stadn 4te 3lük bölümünde Fenerbahçe taraftar yer ald.

Stat tamamen dolmazken, Teleset Mobilya Akhisarspor taraftarna ayrlan bölümde büyük boluklar oldu.

- Aykut Kocamandan deiiklik yok

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Ligin 32. haftasnda Bursaspor karsnda sahaya sürdüü ilk 11i bozmad.

Kalede Volkan Demireli oynatan Kocaman, savunma dörtlüsünü ener Özbayrakl, Roman Neustaedter, Martin Skrtel ve Hasan Ali Kaldrm oynatt. Savunmann önünde Mehmet Topal-Josef de Souza ikilisini bozmayan Kocaman, kanatlarda ise Alper Potuk ile Aatf Chahechouheye ans tand. Sar-lacivertlilerde santrfor arkasnda Giuliano Victor de Paulo oynarken, ileri uçta Roberto Soldado görev ald.

- Dirar ve Mehmet Ekici yok

Fenerbahçede sakatlklar bulunan Nabil Dirar ile Mehmet Ekici, final maçnn kadrosuna dahil edilmedi.

Diyarbakra getirilen iki ismin de yaplan son kontrollerde oynayamayaca belirlendi.

- Okan Buruktan 3 deiiklik

Teleset Mobilya Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Spor Toto Süper Ligde Galatasaraya 2-1 yenildikleri maçn kadrosundan 3 deiiklie gitti.

Buruk, sar kart cezals Yevgen Seleznovu kadroya alamazken, Dany Nounkeu ve Kadir Kelei yedekler arasnda oturttu. Bu isimlerin yerine Aykut çeviker, Ömer Bayram ile Caner Osmanpaa ilk 11de forma giydi.

Ana Sayfaya Git