Ziraat Türkiye Kupası'na düzenleme

Kupada 5 eleme turu, 3 de final etabı eşleşmelerinin tamamı tek maç üzerinden oynanacak

Haberler 02.10.2020 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ziraat Türkiye Kupasnda 2020-2021 sezonundaki tüm elemeler, tek maç eleme usulüne göre oynanacak.

Türkiye Futbol Federasyonunun açklad statüye göre, bu sezon organizasyonda mücadele edecek 145 takm, 5 eleme turu, 3 de final etabn geçerek kupaya ulamaya çalacak.

Tüm turlarda maçlar tek maç üzerinden oynanacak ve kazanan takm tur atlayacak. Müsabakalarn normal süresinin berabere tamamlanmas halinde 15er dakikalk iki devre halinde uzatma oynanacak. Uzatmada da eitliin bozulmamas halinde tur atlayan takm, seri penalt atlar sonucunda belirlenecek.

- Koronavirüs düzenlemesi

Ziraat Türkiye Kupasyla ilgili yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn düzenlemesi yapld.

Süper Lig için uygulanan Takmlarn A takm listesinde bulunan futbolculardan test sonuçlarna göre müsabakalarda görev alacak olanlarn says 14ün altna inmesi halinde, müsabaka oynatlmayarak TFF tarafndan ileri bir tarihe ertelenir. maddesi, Ziraat Türkiye Kupasnda geçerli olmayacak.

Kupa maçlar öncesinde A takm listesindeki oyuncu says koronavirüs nedeniyle 14ün altna inerse müsabaka ertelenmeyecek. Bu nedenle maça çkamayan takm hükmen malup saylacak.

Hükmen malubiyet kararnn ardndan, statüdeki Ziraat Türkiye Kupas müsabakalarnda yer almaya hak kazanmasna ramen müsabakada yer almayan kulüp hakknda, hükmen malubiyet karar verilmekle birlikte o sezonki Ziraat Türkiye Kupas müsabakalarndan ihraç edilir ve takip eden sezonda Ziraat Türkiye Kupasnda yer alamaz. hükmü uygulanmayacak.

Ana Sayfaya Git