Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. eleme turunun kura çekimi yapıldı

Futbolda Ziraat Türkiye Kupası'nın 5. eleme turu kura çekimi İstanbul'da gerçekleştirildi.

Haberler 28.11.2020 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hasan Doan Milli Takmlar Kamp ve Eitim Tesislerinde gerçekletirilen kura çekimine, TFF yönetim kurulu üyesi Hamit Altntop, maç planlama müdürü Besim Yalçn ve Ümit Milli Takm Teknik Direktörü Tolunay Kafkas katld.

Kura çekimi öncesinde açklamalarda bulunan Hamit Altntop, salgn artlarnn zorluuna deinerek, Bu artlar herkesin kabul ettiine inanyorum. Futbolun birletiriciliini, güzelliini bu dönemde de görüyoruz. nallah bir dahaki turda kulüp temsilcileri de burada olur. dedi.

Kupada sürpriz sonuçlarn yaanabildiine dikkati çeken Altntop, Hatayspor, Kayserispor ve bir iki takm daha veda etmek zorunda kald. Bunlar bekliyorduk. Umarm bu turda da güzel maçlar olur. ifadelerini kulland.

Geçtiimiz günlerde vefat eden Diego Armando Maradonann futbol kültürüne çok ey kattn vurgulayan Altntop, Bir efsane olarak büyük anlar brakt. nili çkl hayat oldu ama herkes benim gibi Maradonay güzel anacaktr. deerlendirmesinde bulundu.

Futbolcu olarak Trabzonspor ve Galatasaray ile kupa sevinci yaayan, teknik direktör olarak da Kayserisporun banda ayn baary gösteren Tolunay Kafkas ise Kupann güzel taraf sürprizlere açk olmasdr. Özellikle Anadolu takmlar ve alt ligdeki ekipler için kupann alnabilir olmas cazibeyi artryor. Bir futbol adamnn Türkiyede kazanmak isteyecei iki kupadan biri. Bir önceki turda heyecan yüksek maçlar oldu. diye konutu.

TEK MAç ÜZERNDEN OYNANACAK

Kupann 5. turunda 4. turdan yükselen 26 takm ile geçen sezonun Ziraat Türkiye Kupas ampiyonu Trabzonspor ile Avrupa Kupalarna katlm hakk kazanan Medipol Baakehir, Beikta, Demir Grup Sivasspor, Aytemiz Alanyaspor ve Galatasaray olmak üzere toplam 32 takm mücadele edecek.

Tek maç üzerinden oynanacak maçlarda rakiplerine üstünlük kuracak ekipler, tur atlayacak.

5. tur maçlar 15-16-17 Aralk tarihlerinde seri ba takmlarn sahasnda oynanacak.

ELEMELER

Ziraat Türkiye Kupasnda 5. turda elemeler öyle:

Demir Grup Sivasspor-Giresunspor

Kasmpaa-Mulaspor

Yeni Malatyaspor-Hekimolu Trabzon

Büyükehir Belediyesi Erzurumspor-Esenler Erokspor

Fraport TAV Antalyaspor-Beypiliç Boluspor

ttifak Holding Konyaspor-Altnordu

Trabzonspor-Adana Demirspor

çaykur Rizespor-Eskiehirspor

Beikta-Tarsus dmanyurdu

Galatasaray-Darca Gençlerbirlii

Aytemiz Alanyaspor-Adanaspor

Göztepe-Bursaspor

Fenerbahçe-Karacabey Belediyespor

Gençlerbirlii-Tuzlaspor

Gaziantep FK-Kocaelispor

Medipol Baakehir-Turgutluspor

Ana Sayfaya Git