1 dakikada neler oluyor

240 milyon e-posta gönderiliyor. 277 bin kişi Facebook'a giriyor. 20 kişi kimlik bilgilerini çaldırıyor. Hepsi sadece 1 dakikada!..

Haberler 13.04.2012 - 22:51 Son Güncelleme : 13.04.2012 - 22:51

Sosyal ağların hayatımızda her geçen gün daha da fazla yer etmesiyle birlikte ağ üzerindeki veriler her geçen gün daha büyük bir hızla artıyor. Yaşanan veri patlaması ağ altyapısını giderek daha fazla zorluyor.

Dünya çapında kullanıcıların mobil cihazlara ve ağ üzerindeki video paylaşım sitelerine yönelik ilgisi, ağ altyapısının önemini çok net biçimde gözler önüne seriyor. Mobil cihazlar, sosyal medya ve lokasyon uygulamaları, müzik veya viral video yayını gibi nimetlerden yararlanabilmemiz için sağlam bir ağ altyapısının desteklediği hızlı bir veri akışı gerekiyor.

HEPSİ TEK BİR DAKİKADA!..

Şu anda tek bir dakikada global IP ağlarında neredeyse 640 Terabytelık veri hareket ediyor. Artan akıllı telefon ve sosyal ağ uygulama kullanımı bu veri dalgasından çok daha fazlasının yaklaştığını işaret ediyor. Günümüz veri hacmi, ağ sağlayıcıları bant genişliğine karşı doymak bilmez bir açlıkla baş etmek durumunda bırakıyor. Gelecekte bu talebin çok daha büyük boyutlara gelmesi bekleniyor. Halihazırda ağa bağlı cihazların sayısı küresel nüfusla başa baş giderken 2015 yılında bu sayının nüfusun iki katına ulaşacağı öngörülüyor. Bundan sadece 3 yıl sonra, sadece 1 saniyede IP ağlarından geçen tüm videoları görüntülemek 5 yılımızı alacak.

Günümüzde bir dakikada;

204 milyon e-posta gönderiliyor

Flickrda 20 milyon fotoğraf görüntüleniyor

Facebookta 6 milyon sayfa görüntüleniyor

Googleda 2 milyonun üzerinde arama yapılıyor

Youtubeda 1.3 milyon video görüntüleniyor

277,000 kişi Facebooka giriyor

100,000 Tweet atılıyor

Amazonda 83,000 dolarlık satış işlemi yapılıyor

Pandoradan 61,141 saatlik müzik yayını yapılıyor

47,000 uygulama indiriliyor

Flickra 3,000 fotoğraf yükleniyor

1,300 kişi mobil cihaz kullanmaya başlıyor

320nin üzerinde Twitter hesabı ekleniyor

135 botnet enfeksiyonu gerçekleşiyor

100ün üzerinde LinkedIn hesabı açılıyor

YouTubea 30 saatlik video yükleniyor

20 kişi kimlik bilgilerini çaldırıyor

6 yeni Wikipedia konusu yayınlanıyor

-HaberTürk-

Ana Sayfaya Git