10 bin kişiye soruşturma!

Twitter, Facebook ve Youtube kullanıcıları ilgili son dakika kararı! İçişleri Bakanlığı, Twitter, Facebook ve Youtube gibi sosyal medya mecralarında 10 bin kişi soruşturma ve adli sürecin devam edeceğini açıkladı.

Haberler 25.12.2016 - 13:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-çileri Bakanl, terörle mücadele kapsamnda, sosyal medya alannda son 6 ay içerisinde yürütülen çalmalar neticesinde; 3 bin 710 kii hakknda adli ilem yapldn bunlardan 1656snn tutuklandn 1203ünün adli kontrol artyla serbest brakldn açklad. 84ünün ise gözalt ilemlerinin devam edildiini 767sinin ise gözaltndan serbest brakld belirtildi. Son olarak kimlikleri tespit edilerek Cumhuriyet Savclklarna intikal ettirilen 10 bin kii hakknda da soruturma ve adli sürecin devam ettii açkland.

çileri Bakanl Basn Merkezinden yaplan açklama öyle: çileri Bakanl Emniyet Genel Müdürlüünce yürütülen çalmalarda, son 6 ayda, sosyal medya üzerinden, halk kin nefret ve galeyana sevk eden, terör örgütünü öven, terör örgütü propagandas yapan, terör örgütü ile iltisakl olduunu alenen beyan eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüüne, toplumun can güvenliine kast eden 3.710 kii hakknda adli ilem yaplm, bunlardan 1.656s tutuklanm, 1.203ü Adli Kontrol artyla serbest braklmtr.

SOSYAL MEDYA TERÖRSTLER

84ünün ise gözalt ilemi devam etmekte olup; 767si gözaltndan serbest braklmtr. Hali hazrda açk kimlikleri tespit edilerek Cumhuriyet Savclklarna intikal ettirilen 10 bin kii hakknda da soruturma ve adli süreç devam etmektedir. Öte yandan, her alanda olduu gibi sosyal medya alannda da terörle mücadele kararllkla sürdürülmekte olup; suç ve suçlularla mücadele birimlerimizin teknik kabiliyetlerinin güçlendirilmesinin yan sra Twitter, Facebook, YouTube bata olmak üzere birçok ulusal ve uluslararas servis salayc, kurum ve kurulular ile yürütülen i birlikleri de en üst seviyeye tanmtr.

Ana Sayfaya Git