Android Marshmallow kullanıcılarına şifre zorunluluğu geliyor

Google, yeni Android Marsmallow’lu cihazlar için yeni bir şart getirdi. Şirket Android 6.0 Marshmallow ile çalışacak yeni telefonlarda şifrelemeyi zorunlu hale getirdi.

Haberler 22.10.2015 - 20:20 Son Güncelleme : 22.10.2015 - 20:20

Firmanın Androidli cihaz üreticilerine sunduğu Uyumluluk Tanımı Belgesi (CDD) üzerinde yaptığı değişiklikler, Androidin son sürümüyle gelecek cihazların depolama alanı şifrelemesini kullanmasını şart haline getiriyor.

Cihaz çapında şifreleme, Androidin bir önceki sürümü Lollipop ile gelen nexus 6 ve nexus 9da ortaya çıkmıştı. Google bu sırada üreticilere şifrelemeyi varsayılan olarak kullanmalarını tavsiye etmişti. Ancak şifreleme nedeniyle yaşanan performans düşüşleri, Googlea geri adım attırmış, firma şifrelemeyi yalnızca yeni cihazları için tavsiye etmeye başlamıştı.

Googleın yeni şifreleme şartı, şifrelemeyi mevcut cihazlarda etkinleştirmenin kolay bir yolu bulunmadığından yalnızca yeni cihazları ilgilendiriyor. Bugün Android 6.0 ile gelen telefonlar HTCnin henüz tanıtılan One A9u ve yeni nexuslardan ibaret olduğundan, şifrelemenin olumlu veya olumsuz etkilerini görebilmek için biraz zaman geçmesi gerekecek.

Kaynak: Hürriyet

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır