Apple ve Google'dan Kovid-19 salgınıyla mücadelede iş birliği

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Apple ve Google, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede bluetooth teknolojisinin kullanımına olanak veren bir çalışma için iş birliği yapacaklarını duyurdu.

Haberler 11.04.2020 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Appledan yaplan açklamada, Kovid-19un yakn temasla bulatna iaret edilerek, kamu sal yetkililerinin, bu temas izlemeye yönelik araçlarn salgnla mücadele çalmalar kapsamnda kullanlmasn önemsedii aktarld.

Dünya genelinde temas izleme teknolojisinin gelitirilmesine yönelik çalmalarn yapldnn belirtildii açklamada, bu çalmalar daha da ileri tamak amacyla Apple ve Googleun uygulama programlama arayüzleri ve iletim sistemi düzeyinde teknolojileri içeren kapsaml bir çözüm sunaca bildirildi.

Açklamada, iki irketin virüsün yaylmasnn azaltlmasna yardmc olmak amacyla, kullanc gizlilii ve güvenliini merkeze alan ve bluetooth teknolojisinin kullanmna imkan veren bir çalmada i birlii yapaca ortaya kondu.

Acil ihtiyaca yant verebilmek için bu çözümün iki aamada uygulanacann aktarld açklamada, öncelikle mays aynda her iki irketin de kamu sal yetkililerine ait uygulamalar kullanarak Android ve iOS cihazlarnn birlikte çalabilmesine olanak salayan uygulama programlama arayüzleri sunaca kaydedildi.

Açklamada, ikinci aamada ise daha geni bluetooth tabanl bir temas izleme platformunun oluturulaca, bunun uygulama programlama arayüzlerinden daha güçlü bir çözüm olaca ve istee bal olarak daha fazla kiinin katlmasna olanak salayaca bildirildi.

Ana Sayfaya Git