Bu Uygulamaları Telefonunuzdan Kaldırın

Bazı uygulamalar App Store ve Google Play Store gibi güvenilir platformlarda bulunsa da, bazılarının kötü amaçlı yazılımlarla bağlantılı olduğu ve bazılarının ise güvenilmez güvenlik uygulamalarıyla bilindiği için potansiyel olarak tehlikeli olduğu belirlendi.

Haberler 03.05.2024 - 22:28 Son Güncelleme : 03.05.2024 - 22:28

Güvenlik uzmanları akıllı telefon kullanıcılarını tehlikeli olduğu tespit edilen bu beş uygulamayı silmeye çağırıyor. Bu uygulamaları telefonunuzdan kaldırın. Güvenlik uzmanları, akıllı telefon kullanıcılarını gizlilik ve veri güvenliği açısından önemli riskler oluşturan beş spesifik uygulamayı silmeleri konusunda uyarıyor.

Bu Uygulamaları Telefonunuzdan Kaldırın

Bu uygulamalar App Store ve Google Play Store gibi güvenilir platformlarda bulunsa da, bazılarının kötü amaçlı yazılımlarla bağlantılı olduğu ve bazılarının ise güvenilmez güvenlik uygulamalarıyla bilindiği için potansiyel olarak tehlikeli olduğu belirlendi.

Future Zone tarafından bildirilen bu uygulamalar şu şekilde sıralanıyor.

  • SüperVPN

SuperVPN uygulaması, zayıf güvenlik özellikleri nedeniyle 2020 ve 2023 yıllarında yapılan çalışmalarda en tehlikeli ve güvenilmez ücretsiz VPN uygulamalarından biri olarak tanımlandı. Uygulamanın çine olan bağlantıları ve web içeriğinin engellemesini kaldırma konusundaki sınırlı yeteneği hakkındaki endişeler de tehlike işaretlerine yol açtı.

  • Noiz

Yaklaşık 100 milyon indirme sayısına sahip popüler video düzenleme ve müzik uygulaması Noizz ise kaçınılması gereken bir diğer uygulama. Uygulamanın, özel kullanıcı verilerini çalan ve kullanıcılar içeriğiyle etkileşimde bulunurken arka planda kötü amaçlı yazılım içerdiği biliniyor.

  • Sahte SohbetGPT Uygulamaları

OpenAInin ChatGPTsinin yaygın popülaritesi göz önüne alındığında, uygulamanın sahte versiyonları ortaya çıktı. Bu taklit uygulamalar kötü amaçlı yazılım taşıyabilir ve önemli güvenlik riskleri oluşturabilir. Güvende kalmak için resmi kaynaklardan uygulamalar indirin ve şüpheli görünen uygulamalardan kaçının.

  • Essential Horoskop

Google Play Storedan 100.000den fazla kez indirilen Essential Horoskop, cihazınızı tamamen ele geçirebilecek tehlikeli Xamalicious yazılımı içeriyor. Bu, kurulduğu takdirde kişisel veriler ve mali güvenlik açısından önemli riskler oluşturur.
Telefonunuzu ve kişisel bilgilerinizi korumak için bu uygulamalardan herhangi birinin yüklü olup olmadığını kontrol edin ve bunları hemen silin. Uygulamaları her zaman App Store veya Google Play Store gibi resmi kaynaklardan indirin. Kötü amaçlı yazılım ve verilerinize yetkisiz erişim riskini en aza indirmek için saygın uygulamaları kullanarak ve ek güvenlik özelliklerini etkinleştirerek olası güvenlik riskleri hakkında bilgi sahibi olun ve cihazınızı koruyun.

Ana Sayfaya Git