Kötü niyetli SMS'ler

SMS’lerde SMS’i başlatan operatörün metnin sonuna kendisini tanımlayan 4 haneli bir kod ekleyecek

Haberler 07.06.2016 - 01:44 Son Güncelleme : 07.06.2016 - 01:44

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, dolandırıcılık maksatlı gönderilen kötü niyetli SMSleri önlemek amacıyla düzenleme yaptıklarını belirtti.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Sayan, yaptığı açıklamada, tüketicilerden izinsiz SMS gönderilmesiyle ilgili çok sayıda şikayet alındığını söyleyerek, İki problemden birincisi, SMSin başlığında yazan dolandırıcılık maksatlı ibareler. Yani bir bankadan veya sigorta şirketinden geliyormuş gibi görünen kötü niyetli SMSler. Bunlar için düzenleme yapıyoruz. Artık ticari amaçlı gönderilen başlıklı SMSler, yalnızca gönderenin unvanı ve markasını içerecek ve bu durum belgelendirilecek diye konuştu.

4 HANELİ KOD

Söz konusu SMSlerle ilgili ikinci konunun ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığının görev sahasında olan vatandaşların almak istemediği tanıtım SMSleri olduğunu anlatan Sayan, yaptıkları düzenlemeyle ticari ğini belirterek, şöyle devam etti:

Böylece tüketici, SMS ile ilgili Bakanlığa şikayet ettiğinde, önce bu SMSi başlatan operatör kolaylıkla tespit edilecek sonra da bu operatörün hangi abonesi tarafından SMSin gönderildiği tespit edilecek. Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız ve biz hangi tedbiri alırsak alalım, izinsiz Reklam SMSlerini tamamen durdurmak mümkün olmayacak ama bizim düzenlememizle izinsiz SMSi gönderen kolaylıkla bulunabileceğinden Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız da bu şirkete caydırıcı cezalar verebilecek ve bu sayede şikayetler şimdikine göre minimize edilecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır