E-ticarette hızlı büyüme

DHL Express Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Claus Lassen, "Statista verileri,Türkiye'nin 2018-2022 arasında yıllık yüzde 12 bileşik büyüme oranıyla e-ticarette en hızlı büyüyen 5 ülke arasında yer alacağını gösteriyor." dedi.

Haberler 24.05.2020 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Açklamalarda bulunan Lassen, içerisinde bulunulan dönemi koronavirüs (Kovid-19) sonrasna hazrlanmak için geçiren firmalarn, bu potansiyelden yararlanma frsatna sahip olacana inandn söyledi.

Lassen, unlar kaydetti:

Gelecek yl Türkiyede 40. yamz kutlayacaz. Tüm bu süre boyunca Türkiyedeki i dünyasnn, özellikle de yakn çalma içinde olduumuz ihracatçlarn azmi, kararll ve dayankll karsnda hep heyecan duyduk. Bu ülkede i insanlar zorlu zamanlarda da i yapmaya alkn olduu için Kovid-19 döneminde de çabalarnda hiçbir azalma yaanmad. Elbette ülkelerin ald önlemler nedeniyle küresel ekonomide bir yavalama yaanyor ve bu da uluslararas ticareti olumsuz yönde etkiliyor. Ancak bu süreçte hem kurumsal firmalarn hem KOBlerin ilerine devam etmek ve hatta Kovid-19 sonras dönemde ilerini büyütmek ve yeni pazarlara giri yapmak için frsatlar aratrdna yakndan ahit oluyoruz.

Örnein pandemi süresince yurt dndaki müterilerini ahsen ziyaret edemeyen ihracatçlarn, ilerin devamn salamak ve yeni balantlar kurmak için numune gönderimlerinde arta gittiini gördük. Bu sadece mays aynda yurt d gönderimlerimizde nisan ayna göre yüzde 44lük bir art yaand.

Baarnn her zaman uzun vadeli bir bak açsyla mümkün olduuna inanyorum. Türkiye, güçlü temelleri olan genç ve dinamik bir ülke. hracat rakamlar son 20 ylda muazzam art gösterdi. Dolaysyla mevcut koullarn ötesine bakmamz gerekiyor. Türkiyede ihracatçlarn da bu ekilde davrandn görmek de son derece cesaret verici. Uluslararas e-ticaret son yllarn hzl büyüyen alanlarndan biri. Ürünlerin uluslararas hareketindeki skntlar nedeniyle geçici baz zorluklar olabilir ama uzun vadede Türkiyedeki irketler için önemli bir büyüme alan. Statista verileri, Türkiyenin 2018-2022 arasnda yllk yüzde 12 bileik büyüme oranyla e-ticarette en hzl büyüyen 5 ülke arasnda yer alacan gösteriyor.

TÜRKYE LOJSTK ALANINDA SON DÖNEMDE YÜKSELEN BR ÜLKE

Kovid-19un i hayatna uzun vadeli etkilerine ilikin çok keskin deerlendirmelerde bulunmann pek kolay olmadn belirten Lassen, Türkiye açsndan olumlu olan u ki, Türkiye zaten lojistik alannda son dönemde yükselen bir ülkeydi. DHL Express olarak biz de ciddi kapasite art salayacak bir yatrmmzn bu yln sonunda hayata geçmesini planlyoruz. ifadelerini kulland.

Lassen, stanbul Havalimannda yüksek teknolojiye sahip operasyon merkezinin inaatnn halen devam ettiini ve açln yln son çeyreinde gerçeklemesi planlandn kaydetti.

Lassen, 135 milyon avroluk büyüklüe sahip bu yatrm, Türkiye hzl hava tamacl sektöründe hem miktar hem de operasyon alan açsndan en büyük yatrm olma özellii tayor. diye konutu.

Yeni tesislerinin u andakinin 3,5 kat büyüklüe sahip olacak ekilde 42 bin metrekarelik bir alanda ina edildiini kaydeden Lassen, ayrca yurt d gönderim kapasitemiz u anda günde 10 bin adet iken saatte 9 bine çktn belirtti.

Lassen, Bu anlamda bu yatrmn Türkiyenin gelecekte bir bölgesel hub olma potansiyeline yapldn söyleyebiliriz. dedi.

Küresel çapta yaylan Kovid-19 pandemisinin etkileri ekonominin her alannda hissedildiini ve hissedilmeye devam ettiini kaydeden Lassen, sözlerini öyle sürdürdü:

Dolaysyla u anda bu etkinin büyüklüünü deerlendirmek çok kolay deil. Operasyonlarmzn ise, Kovid-19 salgnnn olas etkilerini hafifletmek için sürekli olarak deien koullara uyarlandn vurgulamak isterim. Küresel düzeyde faaliyet gösteren bir irket olarak salgn ve pandemi, bünyesinde yer aldmz DP DHL Grubunun sürekli olarak gerçekletirdii risk planlamalarnn bir parças. Bu i süreklilii planlarnn da yardmyla acil durumlarda bile müterilerimize mümkün olan en iyi operasyonu sunmamza imkan veren bütünsel bir yönetim süreci izliyoruz.

çalanlarmzn güvenlii ve müterilerimizi ve tedarik zincirlerini desteklemek üzere tam i sürekliliinin salanmas en önemli önceliimiz. Cincinnati, Leipzig ve Hong Kongdaki küresel hublarmz da dahil olmak üzere ktalararas amz tüm bu süreç boyunca bütünüyle iler durumda olmaya devam etti. Ülkelere ve hükümetlere göre deikenlik gösteren çeitli salk tedbirlerine bal kalrken müterilerimiz için küresel olarak faaliyet göstermeyi sürdürüyoruz.

DHL Express olarak biz de yakn i ortaklar olarak ihracatçlar bütün bu çabalarnda desteklemenin önemli olduuna inanyoruz. Bu yüzden ksa süre önce Türkiye hracatçlar Meclisi (TM) bünyesinde yer alan Türkiye Tantm Grubu (TTG) ile bir i birlii gerçekletirdik. Dayanma ruhunu canlandrmak ve Türkiyenin üretim, tedarik ve ihracattaki baarsn sergilemek amacyla uluslararas pazarlardaki büyük alclara, ticari dernek temsilcilerine, basn mensuplarna gönderilmek üzere özel tasarm hijyen kitleri hazrladlar.

Bunun hem bir iyi niyet mesaj iletmek hem de Türkiyedeki ihracatçlarn onlar için hem bugün hem de gelecekte güvenilir bir i orta olarak hazr bulunduunu vurgulamak için önemli bir adm olduunu düünüyoruz. Bu yüzden biz de bu mesaj desteklemek üzere projenin lojistik destekçisi olduk. Bu kitleri 60 akn ülkede 10 bin noktaya tadk. Ayrca iki ay boyunca yurt dna gidecek tüm gönderilerimizde #GoodnessFromTürkiye etiketlerine yer vererek bu iyi niyet mesajnn çok daha geni kitlelere ulamasn salayacaz.

Ana Sayfaya Git