Facebook, Türkiye'ye temsilci atama kararı aldı

Facebook, Türkiye'de temsilci olarak bir tüzel kişilik atama sürecini başlatmaya karar verdiklerini duyurdu.

Haberler 19.01.2021 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Facebooktan yaplan açklamada, Facebookun, ifade özgürlüünün temel bir insan hakk olduuna inand, bu deerleri korumak ve savunmak için küresel çapta çaba gösterdii kaydedildi.

Açklamada, Nitekim Türkiyedeki insanlarn yarsndan fazlas arkadalaryla ve aileleriyle iletiimde kalmak, fikirlerini ifade etmek ve iletmelerini büyütmek için Facebooka güveniyor. ifadesi kullanld.

Türkiyede ksa süre önce yeniden düzenlenen ve sosyal medya platformlar için yeni yükümlülükler getiren 5651 sayl Kanun hakkndaki gelimelerin ilk günden bu yana yakndan takip edildii belirtilen açklamada, unlar kaydedildi:

TEMSLCLK ATAMASI

Yasadan etkilenen dier baz irketler gibi, yeni düzenlemeler dorultusunda Türkiyede temsilci olarak bir tüzel kiilik atama sürecini balatmaya karar verdik. Bu karar alrken, platformumuzun kullanclarn ifade özgürlüü haklarn kullanabilecekleri bir yer olmasnn bizim için tad önemin tekrar altn çizmek isteriz. Aldmz karar, Facebook Topluluk Standartlarn ya da devlet kurumlar tarafndan yaplan içerik kaldrma taleplerinin incelenme süreçlerini deitirmiyor. Dolaysyla bu ilkelere uygun olmayacak bir ekilde hareket etmemiz için srar edilmesi halinde temsilcimizi geri çekeceimizi belirtmek isteriz.

Devletten gelecek talepleri, bu ilkelerimizin yan sra Küresel A Giriimi (Global Network Initiative) üyeliimizin getirdii sorumluluklarmz dorultusunda ve Birlemi Milletlerin Dünyas ve nsan Haklar Rehber lkelerine uygun ekilde incelemeye ve deerlendirmeye devam edeceiz. Ayrca, kstladmz içeriklerin detaylarn mevcut effaflk süreçlerimize uygun bir ekilde paylamay sürdüreceiz. Türkiyede yaayan insanlarn ifade özgürlüünün ve dier insan haklarnn korunmasna dair ballmzn deimeyeceini kamuoyunun bilgisine sunarz.

Ana Sayfaya Git