Facebook, yalan habere savaş açtı

Dünyanın bir numaralı sosyal medya platformu olan Facebook, bugün Türkiye’deki gazetelere verdiği ilanla kullanıcıların sosyal medya üzerinde yayınlanan haberlere nasıl yaklaşması gerektiği konusunda ipuçları verdi.

Haberler 06.10.2017 - 11:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir milyar geçen kullanc saysyla Facebook, aslsz haberlerin tespit edilmesine yönelik ipuçlarn, gazetelere verdii ilanla yaynlad.

Dünya üzerinde birçok ülkenin nüfusundan daha fazla kullancs olduu ve takipçi says bir milyar at belirtilen Facebook, Türkiyedeki gazetelerin birçouna bugün tam sayfa ilan verdi.

Okuyucular, gazetede yer alan ilanla, Facebookun kendi platformundan da balatt, aslsz haberlerin tespit edilmesine yönelik ipuçlar ile ilgili bilgi ald.

Facebooku simgeleyen f sembolüyle ve Bu bir ilandr uyarsyla tam sayfa yaynlanan ilanda balk olarak, Aslsz haberleri tespit etmeye yönelik ipuçlar ifadesi kullanld.

Söz konusu ilanda, Balklara üpheyle yaklan, internet adresine (URL) yakndan bakn, kayna aratrn, yaz biçiminin olaand olup olmadna dikkat edin, fotoraflar gözden geçirin, tarihleri inceleyin, kantlar kontrol edin, baka haber kaynaklarna bakn, haber bir aka m ve baz haberler kasten yanl bilgi içerir gibi uyarlar sraland.

Facebookun bu ilanlarla, insanlarn aslsz haberler ve sahte videolara kar duyarl olmalarnn önemine dikkati çekerek, dijital platformda son günlerde artan aslsz haberler ve video kullanmnn son bulmasn amaçlad kaydediliyor.

Ana Sayfaya Git