Gönderdiğiniz Maili Nasıl Geri Alırsınız?

Pek çok kişi, Gmail'in aceleyle e-posta gönderdiğinizde günü kurtarabilecek bir "geri alma" özelliğine sahip olduğunu bilmiyor. Ayrıntılı açıklama haberimizde.

Haberler 03.05.2024 - 22:04 Son Güncelleme : 03.05.2024 - 22:04

Geri almak istediğimiz bir e-postayı gönderdikten sonra hepimiz bir panik hali yaşamışızdır. Ya geri alma imkanınız olsaydı. G-Mailin bu özelliğini çok az kişi biliyor? Gönderdiğiniz Maili Nasıl Geri Alırsınız? Anlatıyoruz

Gönderdiğiniz Maili Nasıl Geri Alırsınız?

Bir e-posta göndermeyi geri almak için çok geç değil, ancak fırsat penceresi kısa olduğundan hızlı hareket etmeniz gerekecek. Bu kılavuzda, çok geç olmadan bir iletiyi geri çekmek için bu Gmail özelliğini nasıl kullanabileceğinizi açıklayacağız.

Gmailde E-posta Göndermeyi Geri Alma (Bilgisayar)

Gmaile bir web tarayıcısı aracılığıyla erişiyorsanız şu adımları izleyin:

  • E-posta Gönderin Bir e-posta göndererek başlayın. Bu, geri alma özelliğine alışmanız için kendinize göndereceğiniz bir test e-postası olabilir.
  • Geri Alı tıklayın E-postayı gönderdikten sonra ekranın sol alt köşesine bakın. Bir Geri Al seçeneğini göreceksiniz. Hızlı bir şekilde tıklayın çünkü varsayılan geri alma penceresi yalnızca 5 saniyedir. Başarılı olursa Gönderme iptal edildi mesajını görmelisiniz.

Telefon veya Ttabletten E-posta Göndermeyi Geri Alma

Telefonunuzda veya tabletinizde Gmail uygulamasını kullanıyorsanız yapmanız gerekenler şunlardır:
E-posta Gönder Geri alma özelliğini test etmek için tıpkı bilgisayarda olduğu gibi bir e-posta gönderin.
Geri Ala dokunun Gönderdikten sonra, Geri Al düğmesini bulmak için ekranın alt kısmına bakın. Hızlıca dokunun; varsayılan olarak hl yalnızca 5 saniyeniz var. Başarılı olursa e-posta gönderilmeyecektir ve e-postayı değiştirebilirsiniz.

Gmailde Geri Al Penceresini Genişletin

5 saniye tepki vermek için çok fazla bir süre değil, ancak kendinize daha fazla hareket alanı sağlamak için bu pencereyi artırabilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

  • Gmaili Tarayıcıda Açma Bir web tarayıcısı açın ve mail.google.com adresinden Gmaile gidin.
  • Ayarlara Erişim Ekranın sağ üst köşesindeki Ayarlar (dişli) simgesini tıklayın ve Tüm ayarları görüntülemeyi seçin.
  • Göndermeyi Geri Al Zamanını Değiştirme ise Genel sekmesi altında, Göndermeyi Geri Al seçeneğinden yapılıyor (üstten dördüncü öğe hakkında).
  • Açılır menüyü tıklayın ve daha uzun bir süre seçin: 10, 20 veya 30 saniye. Sayfanın en altına gidin ve Değişiklikleri kaydedin. Bu, gönderilen bir e-postayı geri çekme sürenizi uzatarak istenmeyen bir mesajı geri alma şansınızı artırır.

Bu adımlarla, Gmailde e-posta gönderme konusunda daha fazla esnekliğe sahip olacak ve Göndere bastıktan sonra pişmanlık duyacağınız anlardan kaçınabileceksiniz.

Ana Sayfaya Git