Google Doodle’nin bugünkü konuğu saksafonun mucidi Adolphe Sax!

Özel günler ve insanların konuk olduğu Google Doodle’nin bugünkü konuğu saksafon adlı müzik enstrümanının mucidi Adolphe Sax. Adolphe Sax’ın 201. Doğum gününü Google tarafından bir Doodle yapılarak kutlandı.

Haberler 06.11.2015 - 12:13 Son Güncelleme : 06.11.2015 - 12:13

Google, sürpriz doodlelarına bir yenisini daha ekledi. Google Saksafonu icat eden kişi olan Adolphe Saxın doğum günü nedeniyle google anasayfasını Adolphe Sax doodleı ekledi. Googlea girenler ilk önce bu sürprizle karşılaşıyor ve Adolphe Saxın kim olduğunu merak ediyor.Adolphe Sax kimdir işte detayları..

ADOLPHE SAXIN HAYATI

Antoine-Joseph Adolphe Sax (6 Kasım 1814 4 Şubat 1894) günümüzde kullanılan haliyle saksafonu icat eden ve ilk kullanan kişidir. Belçikanın Dinant şehrinde doğmuştur. Babası Charles-Joseph Sax da bir müzik aletleri yapımcısıydı.

Adolphe genç yaşlarında enstrüman üretmeye başlamıştır. İki flüdü ve bir klarnetiyle on beş yaşında bir yarışmaya katılmıştır. Sonradan bu iki enstrümanı öğrenmek için Brükseldeki Royal School of Singinge gitmiştir.

Okulu bıraktıktan sonra, babası ürettiği enstrümanlarla eve para getirirken, Adolpheda enstrüman tasarımlarıyla gündeme gelmiştir. Adolpeun ilk önemli icadı bas klarnette tasarım değişikliğidir. 20 yaşında ürettiği enstrümanın patenti Adolfa aittir.

Dinant şehrinin halen saksafon üretiminde önemli merkezlerden biri olması, Adolphe Saxın yerleştirdiği üretim biçiminden kaynaklanmaktadır.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır