Google'den dev atılım. Yenilenebilir enerji ile tüm dünya donanacak

Dünyanın 1 numaralı arama motoru Google; aktif olan tüm hizmet binalarında yenilenebilir enerjiden yararlanacağını açıklaması teknoloji dünyasını solladı. Almanya, Amerika ve Kenya'da 2,5 milyar dolar değerinde 22 yenilenebilir enerji yatırımı bulunan Google, 2025'e kadar yenilenebilir enerji satın alımlarını 3'e katlayacak

Haberler 06.12.2015 - 02:56 Son Güncelleme : 06.12.2015 - 02:56

Dünyanın 1 numaralı arama motoru Google; aktif olan tüm hizmet binalarında yenilenebilir enerjiden yararlanacağını açıklaması teknoloji dünyasını solladı. Almanya, Amerika ve Kenyada 2,5 milyar dolar değerinde 22 yenilenebilir enerji yatırımı bulunan Google, 2025e kadar yenilenebilir enerji satın alımlarını 3e katlayacak

İnternet arama motoru Google, dünya genelindeki tüm binalarındayenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanacağını duyurdu.

Google internet sayfasında yer alan basın açıklamasına göre, 2025e kadar güneş ve rüzgar enerjisi projeleriyle yenilenebilir enerji satın alımları 3e katlanacak.

Googleın dünya genelindeki tüm şirket binalarının enerjileri temiz enerjiden karşılanacak. Yeni kurulan 842 megavatlık temiz enerji gücü, Şilideki bir güneş enerjisi santrali ve İsveçteki rüzgar santralinden elde edilecek.

Googleın Almanya, Amerika ve Kenyada 2,5 milyar dolar değerinde 22 yenilenebilir yatırımı bulunuyor.

Ana Sayfaya Git