Google'ın sürücüsüz aracı, bir otobüse çarptı!

Google firmasının geliştirdiği sürücüsüz otomobillerden biri, Şubat ayında California'da bir otobüse çarptı. Kazada yaralanan olmadığı bildirildi.

Haberler 01.03.2016 - 02:50 Son Güncelleme : 01.03.2016 - 02:50

Google firmasının geliştirdiği sürücüsüz otomobillerden biri, Şubat ayında Californiada bir otobüse çarptı. Kazada yaralanan olmadığı bildirildi.

BBC Kuzey Amerika teknoloji muhabiri Dave Leenin haberine göre Googleın sürücüsüz araçları daha öncede kazaya uğramıştı ancak hiç kazaya sebebiyet vermemişti. Firma, kazanın nedenini görüşmek üzere California Motorlu Araçlar Birimiyle bir araya gelecek. Otomobil, 14 Şubatta saatte 3 km hızla giderken, saatte 24 km hızla hareket halinde olan bir otobüsün önüne sürdü. Google aracının içindeki kişinin, otobüsün yavaşlayacağını düşündüğü, bu nedenle aracın otomatik sürücü sistemine müdahale etmediği bildirildi. Kaza, Googleın merkezine yakın Mountain Viewda meydana geldi.

Otobüs duracak sandı

Yazılı açıklamasında şirket Kazada açıkça bizim de sorumluluğumuz var. Eğer otomobilimiz hareket etmeseydi, çarpışma olmayacaktı. Bununla beraber, test sürücümüz de aracın trafiğe girmesi için yeterli mesafenin açılabilmesi için otobüsün yavaşlayacağını veya duracağını düşündü dedi.

kaynak:türkiye

Ana Sayfaya Git