İnternetten alışveriş yapanlar dikkat...

Ticaret Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında alınan tedbirler sonucu artan internet alışverişlerinde yaşanabilecek mağduriyetlere karşı vatandaşları uyardı.

Haberler 17.04.2020 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlk yapt yazl açklamada, Kovid-19 ile mücadele kapsamnda sosyal izolasyonun, belirli ya gruplarna ilikin sokaa çkma yasaklarnn, maazalarn çalma saatlerindeki düzenlemelerin, AVMlerin kapal olmas gibi tedbirlerin, tüketicileri son dönemde internet, telefon ve mobil uygulamalar gibi iletiim araçlaryla online alverie yönlendirdii belirtildi.

Bu dönemde tüketicileri aldatma amacyla kurulan sahte unvanl alveri sitelerinin, aldklar siparilere ilikin topladklar bedeller karlnda hiç mal göndermeyerek ya da satn alnan maldan çok baka ve düük kaliteli mal gönderimi yaparak maduriyetlere sebebiyet verdiklerinin görüldüü bildirildi.

Açklamada, tüketicilerin, mesafeli yöntemle internetten mal veya hizmet almnda maduriyet yaamamas için yapmas gerekenlere ilikin önerilere yer verilerek unlar kaydedildi:

Satc veya salayc hakknda adres, sabit telefon, vergi numaras, Merkezi Sicil Kayt Sistemi ve Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi kayd, güven damgas bilgileri ile hakknda ikayet ve ikayetlerin çözümüne ilikin müteri ikayet plan olup olmadna ilikin ön inceleme yaplmal. Satn alnacak mal veya hizmetin dier satc veya salayclardaki fiyat ile ayn ihtiyac karlayan alternatiflerinin fiyatna ilikin karlatrlma yaplmas, özellikle sosyal medya aracl ile yaplan yönlendirmelerde internet sitesi adres çubuunun https:// uzants ile balamas, ödeme yaplmadan önce 6502 sayl kanun kapsamnda tüketicilere iletilmesi gereken ön bilgilendirme formlar, alnacak mal veya hizmetin nitelii, bedeli, satc veya salayc unvan ve benzeri hususlar bata olmak üzere kontrol edilmesi büyük önem arz ediyor.

Mesafeli sözleme ile alnacak mal veya hizmete ilikin olarak daha ksa bir süre belirtilmemise 30 gün içinde teslim edilmesine ilikin teyit alnmas gerektiine iaret edilen açklamada, satlan mal veya hizmete ilikin cayma hakknn olup olmad, bu hakkn 14 gün içinde kaytsz ve artsz kullanlabilecei ve kullanlmas durumunda da 14 gün içinde bedel iadesinin yaplmas gerektii gibi hususlarn örenilmesi gerektii belirtildi.

Açklamada ayrca, yasal düzenlemelere ön bilgilendirmede yer verilip verilmediinin kontrol edilmesinin de önemli olduu kaydedilerek, 3 Boyutlu Güvenlik (3D Security) veya sanal kartla ödeme imkanlarnn sunulmas ve tüketicilerimizce bu tür ödeme yöntemlerinin tercih edilmesi hususlarna dikkat edilmesi, mesafeli sözleme ile online olarak mal veya hizmet alan tüketicilerimizin madur olmamalar bakmndan son derece önemlidir. ifadesine yer verildi.

Açklamada, tüm bu hususlara dikkat edilmesine karn tüketicilerin mesafeli sözlemelerle ilgili olarak satclarla yaadklar uyumazln çözülememesi durumunda, 10 bin 390 lirann altnda olan uyumazlklar için tüketici hakem heyetlerine, bu tutar aan uyumazlklar için de tüketici mahkemelerine bavurulabilecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git