İOS 14 uyumlu İphone telefon modelleri ve İOS 14 ile gelen yenilikleri

İphone severler için muhteşem haber verildi. iOS 14 geçtiğimiz gün düzenlenen toplantı da resmen tanıtıldı. Peki iOS 14 ne zaman piyasadak yerini alacak? iOS 14 özellikleri, İOS 14 ile gelen yenilikler ve İOS 14 uyumlu iphone telefon modelleri aramalarının tüm detayları haberimizde.

Haberler 23.06.2020 - 02:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

phone severler için muhteem haber verildi. iOS 14 geçtiimiz gün düzenlenen toplant da resmen tantld. Peki iOS 14 ne zaman piyasadak yerini alacak? iOS 14 özellikleri, OS 14 ile gelen yenilikler ve OS 14 uyumlu iphone telefon modelleri aramalarnn tüm detaylar haberimizde.

Teknoloji merakllaryla, Apple kullanclarnn uzun süredir bekledii an geldi ve iOS 14 resmen tantld. Apple Dünya Gelitiriciler Konferans (WWDC-2020) ile yeni iletim sistemleri tantld. Kullanclarn en fazla merak ettii yenilikler arasnda iOS 14 ile gelen yenilikler oldu. 23 milyondan fazla gelitiricinin bulduu Apple konferansnda tantt iOS14 birçok iPhone modeliyle de uyumlu olacak. te iOS 14 ile gelen yenilikler ve güncelleme alacak iPhone modelleri

APPLE iOS14Ü RESMEN TANITTI! TE iOS14 YENLKLER

Ana Ekrandaki Widgetlar: Widgetlar bir bakta size daha fazla bilgi vermek için tamamen yeniden tasarland ve imdi bunlar Ana Ekrannza ekleyebilirsiniz. Farkl boyutlardan birini seçebilir ve istediiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Ayrca, en çok kullandnz uygulamalara dayal olarak akllca hazrlanm bir Akll Yn yn da ekleyebilirsiniz ve doru Widget gün içinde doru zamanda otomatik olarak görünecektir.

Uygulama Kütüphanesi: Yeni Uygulama Kitapl, tüm uygulamalarnz otomatik olarak basit, gezinmesi kolay bir görünümde düzenler. Uygulamalar kategoriye göre sralanr ve en çok kullandnz uygulamalar her zaman sadece bir dokunu uzanzdadr.

Kompakt çarlar: Phone, FaceTime ve üçüncü taraf uygulamalarndan gelen aramalar, tam ekran kaplayan tamamen yeni bir kompakt tasarmda görüntülenir.

Fotoraf içinde fotoraf (Picture in Picture): Artk baka bir uygulama kullanrken video izlemeye devam edebilir veya FaceTime aramanza devam edebilirsiniz.

Mesajlar: letiimi sürdürmek hiç bu kadar önemli olmamt. Bu nedenle iOS 14, en önemli görümelere bal kalmanz, grup görümelerini takip etmeniz ve istediiniz gibi kendinizi ifade etmenin yeni yollarn sunar.

Grup fotoraflar: Bir fotoraf veya Memoji ekleyerek grup sohbetinize görsel bir kimlik verin veya bir emoji seçin.

Sabitlenmi görümeler: En önemli görümelerinizden en fazla dokuzunu görüme listenizin üst ksmna sabitleyin, böylece onlara kolayca ulaabilirsiniz.

Satr içi yantlar: Artk bir grup görümesindeki belirli bir mesaj dorudan yantlayabilirsiniz. Yantlar tam görümede veya daha odakl bir görünüm için kendi ileti dizisi olarak görüntüleyebilirsiniz.

Yeni Memoji stilleri ve çkartmalar: Yeni ya seçenekleri ve yüz kaplamalar ile birlikte, hobinizi, mesleinizi ve kiiliinizi yanstacak 20den fazla yeni saç ve apka stili arasndan seçim yapn.

Mentions: letiyi birine yönlendirmek için bir ad yazn. Sizden bahsedildiinde adnz vurgulanr. Etkin bir grubu bile özelletirebilirsiniz, böylece yalnzca sizden bahsedildiinde bildirim alrsnz.

Haritalar: Haritalar, gizliliinizi korurken dünyay dolamann ve kefetmenin en iyi yoludur. OS 14teki Haritalar ile, gidilecek yeni yerler ve oraya ulamak için çevre dostu yollar kefetmek her zamankinden daha kolay.

Bisikletle yol tarifleri: Artk bisiklet yollarn, yollarn ve yollarn kullanarak bisiklet yol tarifleri almak için Google Haritalar kullanabilirsiniz. Ayrca seyahatinizi planlarken yükseklik, kalabalk sokaklar, merdivenler ve dik geçitleri de görebilirsiniz.

çeviri: Diller arasndaki konumalar doal ve kolay olmal ve özel kalma yeteneine sahip olmaldr. 11 farkl dilde konumalar için tasarlanm tamamen yeni çeviri uygulamasyla tann.

Konuma modu: çeviri ile konumalar tasarm gerei kolaydr. Sadece telefonunuzu yatay konuma getirin ve bir ey söylemek için tek mikrofon dümesine dokunun.

Aygtta modu: çeviri için tamamen çevrimd bir deneyimi etkinletirin. ndirilen diller için tüm uygulama özelliklerini kullann ve telefonunuzun internet balantsn kapatmanza gerek kalmadan çevirilerinizi gizli tutun.

Favoriler: Daha sonra kolayca erimek için çevirileri Sk Kullanlanlar sekmesine kaydedin. Ayrca yakn geçmiinizi görüntüleyebilir ve yeni tercüme ettiiniz ifadeleri kaydedebilirsiniz.

Siri: Siri, bilgi edinmenin ve ileri halletmenin hayati bir yoludur. Ve yeni bir kompakt tasarm sayesinde Sirinin balamnz kaybetmeden yapabilecei her eyden yararlanabilirsiniz.

Kompakt tasarm: Siri, yaptklarnza odaklanrken hzl bir ekilde bilgi almanz veya ileri halletmenizi salayan tamamen yeni bir görünüme sahiptir.

Web yantlar: Siri artk web genelindeki bilgileri kullanarak daha geni bir dizi soruya yant bulmanza yardmc olabilir.

Sesli mesaj gönderme: Mesajlarnzda daha etkileyici olmak istediinizde, artk Siri ile kolayca sesli mesajlar gönderebilirsiniz.

Safari: Webe göz atmak hzl, güçlü ve özel hissetmelidir. OS 14 ile Safari, gizliliinizi korumanza yardmc olacak yeni yollar sunarken, her zamankinden daha duyarl ve yeteneklidir.

Tercüme: Safari artk web sitelerini yedi farkl dilde çevirebiliyor. Safarinin çevirebilecei bir web sitesine geldiinizde bir simge belirir. Sadece dokunun ve okuyun.

Gizlilik raporu: Artk web sitelerinin gizliliinize nasl davrandn daha iyi anlamak için Gizlilik Raporu dümesine dokunabilirsiniz.

Araba anahtarlar ve CarPlay

Phone ile arabanzn kilidini açn ve çaltrn. CarPlay, iPhoneunuz ve arabanz arasndaki ilikiyi dönütürdü. Artk bu iliki, arabanz iPhone ile açma ve balatma yetenei ile daha da güçleniyor.

Anahtarlar paylama ve yönetme
Anahtarlar arkadalarnzla veya ailenizle paylamak kolaydr. Denetimleri özelletirebilir ve yeni sürücüler için mükemmel olan kstlanm profiller oluturabilirsiniz. Anahtarlar geçici olarak iptal edebilir ve paylaabilirsiniz.

AirPods: AirPodlar büyülü bir dinleme deneyimi sunar. OS 14 ile, ister müzik dinliyor, ister bir podcast yakalyor olun, ister bir film çekiyor olun, bu sihrin birkaç yeni hilesi var.

Arttrlm gerçeklik: ARKit 4, gelitiricilerin gerçek boyutlu sanat enstalasyonlar veya navigasyon talimatlar gibi AR deneyimlerini dünyann belirli bir noktasna yerletirmelerine olanak tanyan Konum çapalar sunar. 15 Daha da fazla kullanc, A12 Bionic çipli ve sonraki tüm cihazlarda yüz takibi için geniletilmi destekle, yalnzca ön kamera üzerinden eriilebilen AR deneyimlerini memnun edebilir.

iOS14 GÜNCELLEMES ALACAK iPHONE MODELLER

iPhone 11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone XR
iPhone X
iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone 7
iPhone 7 Plus
iPhone 6s
iPhone 6s Plus
iPhone SE (1. nesil)
iPhone SE (2. nesil)
iPod touch (7. nesil)

Ana Sayfaya Git