Kadınlar telefonda fotoğraf uygulamasını erkeklerden çok kullanıyor

Kadınların yüzde 67’si telefonunu fotoğraf ve video çekmek için kullandığını ifade ederken, erkeklerde bu oran yüzde 53 olarak belirlendi.

Haberler 30.07.2017 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akll telefon sahibi bireylerin yüzde 94ü konumann dnda en çok internete girmek için cihazlarn kullandn belirtirken, her üç kadndan ikisi bu cihazlar fotoraf ve video çekmek için tercih ettiini ifade etti.

Aratrma kuruluu GfK ve DigitalTalks i birliiyle Türkiyede 15 ilde 15 ya ve üzeri 1077 akll telefon sahibiyle yaplan görümede, kiilerin akll telefonlar konumann dnda en çok ne için kullandklar tespit edildi.

Buna göre, akll telefon sahibi olanlarn yüzde 94ü konumann dnda en fazla internete girmek için cihazlarn kullandn bildirdi. Bunu yüzde 70 ile mesajlamak, yüzde 60 ile fotoraf ve video çekmek, yüzde 40 ile müzik dinlemek, yüzde 10 ile mailleri kontrol etmek, yüzde 10 ile oyun oynamak takip etti.

Akll telefon sahibi olan kadnlarn yüzde 67si telefonunu fotoraf ve video çekmek için kullandn ifade ederken, erkeklerde bu oran yüzde 53 olarak belirledi. Erkeklerin yüzde 13ü telefonlarndan maillerini kontrol ettiini bildirirken, kadnlarda ise bu oran yüzde 7de kald.

En çok kullanlan mobil uygulama WhatsApp

Akll telefon sahibi kiilerin telefonlarnda ortalama 8 mobil uygulama bulunduu tespit edilirken, kadnlarn telefonlarnda ortalama 7, erkeklerin telefonunda da ortalama 8 uygulama bulunmas dikkati çekti.

Telefon sahibi bireylerin en çok kulland mobil uygulamalarn banda da yüzde 92 ile WhatsApp, yüzde 91 ile Facebook geldi. Mobil uygulamalardan Messengera telefonlarnda yer verenlerin oran yüzde 69, Instagram kullananlarn oran yüzde 67 ve Twitter kullananlarn oran da yüzde 34 olarak belirlendi. Bunu yüzde 14 ile Snapchat, yüzde 9 ile Swarm, yüzde 7 ile de Hepsiburada ve Sype uygulamalar izledi.

Ana Sayfaya Git