Kişisel verileri paylaşırken dikkatli olun

MAZARS Denge Bilgi Teknolojileri Denetim, Güvenlik ve Danışmanlık Hizmetleri Ortağı Ateş Sünbül, kişisel bilgileri sosyal medya üzerinden paylaşırken dikkat etmek gerektiğinin altını çizdi. Sünbül, "Bilgi güvenliği, esas olarak gizlilik, bütünlük ve erişilebilirliğin tesisidir" dedi.

Haberler 23.02.2019 - 12:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede genel olarak kiisel veriler ve kredi kart bilgilerinin szdrldn belirten Sünbül, Türkiyede yürürlükte olan kanun ve yönetmeliklerle düzenlenen bir alan olmasna karn, veri girdi ve çkt kanallarnn tam kontrol altna alnamamas ve kontrolsüz veri transferleri sonucunda bilgi szmalarn sklkta görmekteyiz. kinci kritik bilgi kredi kart bilgileridir. Dünyada yükselen trendi olan online alveri imkanlar kullanclar kredi kart bilgilerini sklkla kullanmaya tevik etmektedir. Bunun sonucunda saldrganlar için kullanc kredi kart bilgileri sklkla hedef olarak adresleniyor diye konutu.

TÜRKYENN BLG GÜVENL KARNES NASIL?

Türkiyedeki irketlerin bilgi ve kredi kart güvenlii alanlarnda iyiletirme ihtiyaçlar olduunu söyleyen Sünbül, Yatrm planlar yaplrken, güvenlik ürünlerine yönelmeden önce irketlerin durumlarn analiz etmeleri öneriyoruz. Pek çok bilgi güvenlii zafiyeti her hangi bir yatrm olmakszn sadece baz güvenlik sklatrmalar iletilerek iyiletirilebilir ifadelerini kulland.

KOBLERN ALMASI GEREKEN ÖNLEMLER NELER?

Kiisel verilerin korunmasnn sadece büyük ölçekli iletmelerin deil, KOBlerin de dikkat etmesi gereken bir husus olduunu dile getiren Ate Sünbül,Alnacak önlemler deerlendirilirken kiisel verilerin korunmasn destekleyici kontroller esas alnmaldr. Söz konusu önlemlerin özeti Kiisel Verileri Koruma Kurulu resmi web sitesinde yaynlanan veri güvenlii rehberinde detaylandrlmaktadr. çeitli sektörel güvenlik raporlarnda yer ald ekliyle finansal bilgi ve kredi kart hrszl yükselen güvenlik trendi olarak göze çarpmaktadr. Finans sektörünün PCI DSS kontrollerini daha etkin ekilde içselletirmesi ve etkin ekilde iletmesi risklerin büyük oranda önüne geçecektir dedi.

Ana Sayfaya Git