Online satışa operasyon!

Ticaret Bakanlığının son dönemde haksız fiyat artışı iddialarına karşı harekete geçerek marketlere yönelik yoğun denetim başlatması sonrası e-Ticaret sektöründe de "fiyat artışı"na yönelik denetimler artırıldı.

Haberler 20.09.2021 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elektronik Ticaret letmecileri Dernei (ETD) Bakan Yardmcs ve PttAVM.com Genel Müdürü Hakan çevikolu, son dönemde haksz fiyat art iddialar karsnda Bakanln harekete geçmesi üzerine elektronik ticaret sektöründe de denetimleri sklatrdklarn söyledi.

E-Ticaret sektöründe haksz fiyat art ile vatandalarn ezilmesine kesinlikle izin vermeyeceklerini dile getiren çevikolu, bu konuda ikayet mekanizmasn güçlendireceklerini bildirdi.

PTT itirak irketi PttAVM.com olarak fahi fiyatl ürünlere kar oluturacaklar özel ekiple özellikle temel gda ürünlerinin piyasa fiyatlarnn ar üstünde olmamas için çabalayacaklarn anlatan çevikolu, unlar kaydetti:

Online pazar yeri olarak platformlarda yer alan ürünlerin fiyatlarn biz belirlemiyoruz ancak fahi fiyatlandrmaya kar önlemlerimizi alyoruz. Satlan ürünler 24 saat ekiplerimizin süzgecinden geçiyor. Eer salgn sürecini ve fiyat artlarn frsata çevirenler tespit edilirse satclarla iletiime geçerek, normal piyasa fiyatlarna yani makul seviyeye çekilmesi konusunda gerekli admlar atyoruz.

Bu noktada vatandalara büyük görev düüyor. PttAVMde özellikle gda ürünlerinde piyasa fiyatlarnn ar üzerinde fiyatl ürünleri gördüklerinde vatandalarmzn durumu 444 1 788 numaral çar merkezimize bildirmeleri yeterli olacaktr. çar merkezimize gelen bildirimleri dikkatle inceliyoruz. Öte yandan Ticaret Bakanl tarafndan da e-Devlet üzerinden bu tür ikayetler alnyor.

40n üzerinde satc hakknda inceleme balattk

çevikolu, daha önce PttAVM.com olarak salgn sürecinin banda ve tanzim satlarda vatanda koruyan admlar attklarn belirterek, PTT itirak irketi olarak kamu sorumluluumuzun bilincindeyiz ve bu yönde hareket ediyoruz. Fiziksel marketlerde olduu gibi online satlarda da fahi fiyatlarla mücadele etmek gerekiyor. Dier maazalara göre bu alanda sorun daha az olsa da tedbiri elden brakmamak gerekiyor. nsanmz, e-Ticaret platformlarnda özellikle güven damgasna dikkat etmeli. diye konutu.

Fahi fiyatla mücadele konusunda yaptklar çalmalara da deinen çevikolu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn döneminin banda vatanda madur etmeye yönelik fiyat belirleyen 40n üzerinde satc hakknda inceleme balattklarn aktard.

nceleme sonucunda PttAVM üzerinden sat yaplan maske, dezenfektan gibi birçok üründe fahi fiyat uygulad tespit edilenlerin satna izin verilmediini vurgulayan çevikolu, Vatandalarmzn madur olmamas için bu dönemde de denetimleri artracaz. dedi.

çevikolu, yaptklar denetimlerin yan sra vatandalardan gelen ikayetler üzerine de inceleme yaptklarna iaret ederek, Vatandalarmz kötü niyetli satclarla karlatnda bizlere durumu bildiriyor, konuyu inceliyoruz. Bilerek ve isteyerek vatanda madur edilmise o satclarla yolumuzu ayrp kara listeye alyoruz. ifadelerini kulland.

Doru fiyat, doru ürün politikasyla hareket ettiklerinin altn çizen çevikolu, bu dönemde temel gda ürünleri bata olmak üzere birçok ürünü radarlarna aldklarn anlatt.

çevikolu, Toprak Mahsulleri Ofisi, Tarm Kredi Kooperatifleri ve Atatürk Orman çiftlii gibi kooperatif ürünlerini hzla ulatrmaya gayret ettiklerini belirterek, Türk çiftçisinin el emei ürünlerinin daha geni ürün yelpazesiyle vatandaa ulamasna gayret edeceklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git