Samsung, akıllı telefon pazarını patlattı!

Akıllı telefon pazarında IDC verilerine göre Samsung’un sayesinde yılın üçüncü çeyreğinde patlama yaptı.

Haberler 30.10.2013 - 00:07 Son Güncelleme : 30.10.2013 - 00:07

Üçünce çeyrekte 258.4 milyon telefonun firmalara sevk edildiği belirtilen raporda, Samsungun 81,2 milyonluk adetle Apple, Huawei, Lenovo ve LGyi geride bıraktı.

Samsungun başarısında en çok tutulan Galaxy S3ün devamı olan S4 ve aynı serideki Galaxy Note 3 olduğu biliniyor. Ancak yine de, Appleın yeni iPhone 5s ve 5c serisi de %25,7lik global bir büyümesi durdurulamadı.

Şimdi Huawei, Lenovo ve LG arasında sıkı bir yarış var. Huawei pazarın %4,8lik oranla pazarın üçüncüsü durumunda. Onu %4.7 ile Lenovo ve %4.6 ile de LG izliyor.

Lenovo ve Huawei daha çok Asyada Pazar bulurken, Avrupa ve Orta Doğuda da ilerleme yapıyor. Bu arada LG, düşüşte olmasına rağmen, LG G Flex modeli ile yeni bir atılım yaptı.

Ana Sayfaya Git