"Siber tehditler bizi avlıyor"

Kaspersky Güvenlik Araştırmacısı Hasbini, "Siber tehditler bizi avlıyor ve bizi yakalamayı bekliyorlar, çok dikkatli olmalıyız." dedi.

Haberler 15.04.2018 - 01:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hasbini, siber güvenlik irketi Kaspersky Labn düzenledii Cyber Security Weekend etkinliinde, artan siber tehditlere ilikin deerlendirmede bulundu.

Siber güvenliin evrim geçirdiini vurgulayan Hasbini, cep telefonlarnn, bilgisayarlarn kullanclar açsndan deitiini belirterek, hem ailelerin hem de irketlerin kullanc konumunda olduunu belirtti.

Hasbini, siber dolandrclk açsndan çok fazla dikkat edilmesi gereken ey olduuna vurgu yaparak, insanlarn çalnan özel bilgilerinin de hackerlar tarafndan antaj olarak kullanlabildiini aktard.

Siber tehditlerin çevresel sorunlara da yol açabileceini dile getiren Hasbini, unlar kaydetti:

Bir su artma tesisi siber saldrya uramt. Su artma tesisi bizim kritik altyap olarak adlandrdmz bir alan. Su artma tesisi saldrya uradnda, suyun kimyasal özellii deitirilmeye çalld. Bu tesisten 2,5 milyon kii faydalanmaktayd. Eer suyun kimyasal özelliinde deiiklik yaplsayd, bu 2,5 milyon kii etkilenecekti. Hem çevresel hem de insani bir felaket yaanacakt.

- irketler ve devlet kurulular dikkatli olmal

Kaspersky Lab Güvenlik Aratrmacs Hasbini, siber saldrlardan kurtulmak için bilinci artrmak gerektiini vurgulayarak, bireysel kullanclarn, irketlerin ve devletlerin farkl gereksinimleri olduunun altn çizdi.

Hasbini, Özellikle irketlerin ve devlet kurulularnn dikkatli olmas gerekiyor. Büyük tehditler alabiliyorlar. Büyük saldrlar gerçekleebiliyor. Finansal saldrlara kar bilincin artrlmas lazm. deerlendirmesinde bulundu.

Siber güvenlie herkesin dikkat etmesi gerektiini hatrlatan Hasbini, hem ailelerin kendilerinin hem de çocuklarnn eitilmesi gerektiini ifade etti.

Hasbini, çocuklarn özellikle sosyal medya paylamlarna dikkat edilmesi gerektiini belirterek, kiminle, neyi paylaabilecekleri konusunda çocuklarn aileleri tarafndan eitilmesinin önemine deindi.

Kullanclarn internette dosya alrken de çok dikkatli olmas gerektiini belirten Hasbini, unlar kaydetti:

Bir dosyay açsak m, açmasak m? diye kendimize sormamz gerekiyor. Güvenliin kesinlikle artmas lazm. Yani cihazlarmzda güvenlik program olmal. Fidye yazlmlarn giderek arttn görüyoruz. Finansal yolsuzluun da giderek arttn görüyoruz. Pek çok kiinin banka hesabndan para transferi yaplabildiini görüyoruz. Hackerlar, hükümetlere saldrmak için üçüncü taraflarla çalabiliyorlar. Bilgi toplama amaçl olarak siber güvenlik saldrlar gerçekletirebiliyorlar.

Ana Sayfaya Git