Şifreniz anlamsız olsun!

Kişisel verilerin korunması ve siber güvenlik alanında yapılan ihlaller, şifre seçme konusunda kolaya kaçılması nedeniyle hız kesmiyor. Siber güvenlik uzmanlarına göre, Dark Web üzerinde yaklaşık 2 milyar kullanıcının e-posta ve şifre bilgisi yayınlanıyor. Araştırmalara göre Türkiye’de en çok kullanılan şifreler arasında 123456, abc123 ve 111111 yer alıyor. Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. R. Erdem Erkul, bu ihlallerin önüne geçmek için şifre değiştirilmesini önerirken, "Şifrelerimizi karmaşık ve hatta anlamsız kombinasyonlar halinde seçebiliriz" dedi.

Haberler 14.04.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Bakan Dr. R. Erdem Erkul, kullanclar ardk rakam ve harflerden oluan ifreler konusunda uyaryor. Öncelikle bilgilerinin ele geçirildiini düünen ya da sznt olan web sayfalarnda hesaplar olan kullanclarn, ifresini deitirmesi gerektiini belirten Dr. R. Erdem Erkul, Olas hak ihlallerinde yasal yollara bavurmak mümkündür fakat izinsiz kopyalanm verilerinizi kurtarmak mümkün olmayabilir. Kiisel siber güvenliimizi salamak için, ortak a kullanm, ortak alarda güvenli kanallar kullanma gibi hususlara özen gösterebiliriz. ifrelerimizi karmak ve hatta anlamsz kombinasyonlar halinde seçebiliriz. Her ne kadar hepsini hatrlamak zor olsa da her platformda farkl ifreler tercih edebilir ve ifrelerimizi sk sk deitirebiliriz dedi.

çALIANLAR ETLMEL

Nitelii gerei, ulusal ve uluslararas düzeylerde gerçekletirilebilen siber saldrlar, devletleri, toplum ve ekonomileri korumak amacyla siber saldrlara kar hazrlkl olmaya yönlendiriyor. Ülkelerin yerli ve milli siber güvenlik yazlmlar ve ekosistemleri gelitirmesi de ulusal güvenlik stratejilerinin bir parças olarak kabul ediliyor.

Kurumsal olarak, irketler için bir siber güvenlik kültürü oluturmas gerektiini söyleyen Dr. R. Erkul Bu konuda en tepeden balayarak gerekli önlemlerin alnmas gerekiyor. irketlerin yapsna uygun siber güvenlik kurallar, prosedürleri ve sistemleri kurulmas gerekiyor. çalanlarn siber güvenlik önlemlerine göre eitilmesi de önemli konular arasnda bulunuyor.

Biz, Cerebrum Tech olarak, hem kendi sistemlerimizin güvenliini salama hem de dijital dönüüm destei saladmz kurumlarn siber güvenlik açklarn önleme anlamnda, Limatek ile yaptmz ortaklkla birlikte güçlü bir siber güvenlik ekosistemi kurmay hedefliyoruz dedi.

SBER GÜVENLN PAZAR HACM 185 MLYAR DOLAR

Limatek Sistem Genel Müdürü Canan Okutanolu, 2020 ylnda siber güvenlik alannda 185 milyar dolar seviyesinde olan pazar hacminin, 2023 ylna gelindiinde 248 milyar dolar seviyelerine ulamasnn beklendiini söyledi. Önemli katma deerli teknolojiler arasnda deerlendirilen siber güvenlik alannda, Türkiyenin de güçlü irketlerinin faaliyet gösterdiine dikkat çeken Canan Okutanolu u bilgileri verdi:

Cerebrum Tech ile yapt güçlü ortaklkla Limatek Sistem de bu irketlerden biri. Öncelikle, Güvenli cihaz, güvenli balant sloganyla ülkemizde yerli siber güvenlik çözümleri üretmek için 6 yl önce çktmz bu yolda, Cerebrum Tech ile yaptmz güçlü ortaklk ile ülke snrlarn ayor ve siber güvenlik çözümlerinde ülkemizden bir dünya markas çkaracak olmann heyecann yayoruz. Verinin altn deerinde olduu günlerdeyiz, bu deerin her geçen gün hzla art gösterdiini görüyoruz. Bu balamda siber güvenlik alannda yerli ve milli markalar çkarabilmek oldukça önemli. Bu amaçla, hem yerli ve milli çözümler gelitiriyoruz, hem de siber güvenlik ekosisteminin gelimesi çabas içerisindeyiz.

Ana Sayfaya Git