SpaceX En Güçlü Roketini Uzaya Fırlattı!

SpaceX'in en güçlü roketi olan Falcon 9'un kalkışı son anda alınan kararla ertelendi. Dün gece fırlatılması planlanan roket, onun yerine bu gece fırlatılacak. Kalkış anı canlı olarak yayınlanacak.

Haberler 22.12.2015 - 04:17 Son Güncelleme : 22.12.2015 - 04:17

Uzay taşımacılığı konusunda önde gelen firmalar arasında yer alan ve NASA ile de birçok ortak projeye imza atan Space X, yeni roketinin fırlatılışını erteledi. SpaceXin bugüne kadar geliştirdiği en güçlü roket olan Falcon 9un dün gece uzaya fırlatılması planlanmıştı, ancak son anda alınan kararla roketin kalkışı 24 saat ertelendi.

SpaceX tarafından alınan erteleme kararı, firmanın kurucusu Elon Musk tarafından Twitter üzerinden duyuruldu. Musk, SpaceX ekibiyle birlikte verileri incelediklerini ve Falcon 9u planlanandan 24 saat sonra fırlatmanın başarılı bir iniş şansını yüzde 10 arttıracağını tespit ettiklerini açıkladı. Bu veriler ışığında ertelenen kalkış, bu gece Türkiye saatiyle 03:33te gerçekleşecek. Falcon 9un uzaya fırlatılışı, SpaceX.com üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

Bu gece, Floridada bulunan Cape Canaveral Hava Kuvvetleri Üssünden fırlatılacak olan Falcon 9 roketi, telekomünikasyon firması ORBCOMMa ait 11 adet OG2 uydusunu yörüngeye taşıyacak.

SpaceXin en güçlü roketi olan Falcon 9un kullanıldığı ilk 18 fırlatma başarıyla sonuçlanmış olsa da, Haziran ayında gerçekleşen bir fırlatmanın başarısız olması roketin kusursuz karnesine gölge düşürdü. Uluslararası Uzay İstasyonuna erzak ve malzeme taşımak amacıyla Haziran ayında fırlatılan Falcon 9, kalkıştan iki dakika sonra havada infilak etmişti.

Kaynak:Donanım Haber

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır