Teknoloji devi TCL, akıllı telefonda!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Arçelik ile güçlerini birleştiren teknoloji devi TCL'nin Tekirdağ'da akıllı telefon üretimine başladığını açıkladı.

Haberler 31.05.2021 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Varank, Tekirdan Kapakl ilçesinde bulunan çerkezköy OSBde TCL markasyla üretime balayan tesisi ziyaret etti.

KAPASTE 450 BN, HEDEF 1 MLYON

Varank, akll telefon pazarnn dünyada ve Türkiyede gittikçe büyümeye devam ettiini belirterek TCL, Arçelik ile bir i birliine giriti ve beraberce üretim gerçekletiriyorlar. Burann yllk üretim kapasitesi 450 bin telefon. u anda SKD sistemiyle üretim gerçekletiriliyor ama önümüzdeki dönemde hem CKD sistemiyle daha fazla parçay Türkiyeye getirip burada montajn gerçekletirecekler hem de 2022 ylnda üretim kapasitelerini 1 milyon telefona çkarma niyetleri var. TCL hem çinde hem de global anlamda önemli bir marka. Özellikle LCD sektöründe ve televizyon pazarnda çok güçlüler. Türkiyede de hem televizyon hem de akll telefon pazarnda kendi üretimleriyle faaliyet göstermeye balyorlar dedi.

TÜRKYENN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN

Varank, global markalara ve yerli üreticilere çok çeitli tevik ve avantajlar saladklarn kaydederek, Global markalara u tavsiyemiz var. Sadece Türkiye pazarn düünmeyin özellikle Türkiyeden ihracat düünün ve yerli tedarikçileri artrarak hem markanz çok daha verimli bir ekilde ülkemizde üretin hem de maliyetlerinizi düürün. Bu sayede de globalde yaptnz pazar yarnda Türkiyenin avantajlarndan faydalann diye konutu. Farkl markalarn yatrm stratejilerinde almay planladklar aksiyonlar, hedef büyütme niyetleri olduunu anlatan Varank, bakanlk olarak, hükümetin dier birimleriyle birlikte global markalarn Türkiyede teknoloji yatrmlarn daha da artrmalar için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini vurgulad.

TCL MARKALI CEP TELEFONU ÜRETMNE BALADIK

Koç Holding Dayankl Tüketim Grubu Bakan Ebiçliolu, TCLnin televizyon ve cep telefonunda dünyann önemli üreticilerinden olduunu ifade ederek, Kendileriyle öncelikle Türkiye pazar, bilahare ihracat olmak üzere i birlii balattk. Kendi üretim tesislerimizde TCL markal cep telefonu üretimine baladk dedi.

TCL Avrupa Bakan Zhang, hükümetin kendilerine yerel bir ortakla çalma konusunda birçok kolaylk saladna iaret ederek, bunun Türkiyede yatrm yapmalarnda kendilerine daha fazla güven verdiini vurgulad.

Ana Sayfaya Git