Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone yerli uygulamalar için güçlerini birleştirdi

İş birliği kapsamında Türk Telekom müşterileri BiP'i, Turkcell kullanıcıları ise Türk Telekom'un yeni nesil sosyal medya platformu Yaay'ı internet kotalarından harcama yapmadan kullanabilecek

Haberler 16.01.2021 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone yerli mesajlama ve sosyal medya uygulamalar için i birliine imza att.

Üç irketten yaplan ortak açklamaya göre, i birlii kapsamnda Türk Telekom müterileri BiPi, Turkcell kullanclar ise Türk Telekomun yeni nesil sosyal medya platformu Yaay internet kotalarndan harcama yapmadan kullanabilecek.

BiP ve Yaay, dier uygulamalarla birlikte Vodafoneun letiim Pass paketinde ücretsiz sunulacak.

Açklamada görülerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Türkiye için tarihi bir anlamaya imza attklarn belirterek, Türk mühendislerinin gelitirdii yerli uygulamalar vatandalarn artk gönül rahatlyla kullanabileceini vurgulad.

Bu sayede Türkiyenin verilerinin ülke içerisinde güvenle kalacann altn çizen Erkan, yerli mesajlama uygulamalarnn tercih edilmesine destek sunacak anlamann gelecek dönemde bu konuda yaplacak yeni i birliklerinin de önünü açacan bildirdi.

Erkan, Ülke insanmz adna yaplan bu i birliimizin Türkiyeye hayrl olmasn diliyor, Türk Telekom ve Vodafone Türkiye yöneticileri bata olmak üzere emei geçen tüm çalanlara teekkürlerimi sunuyorum. ifadelerini kulland.

- Türkiyenin dijitalleme vizyonuna katkmz, yenilikçi dijital platformlar sunarak pekitiriyoruz

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Ümit Önal da Türkiyedeki yerli uygulamalarn öneminin son dönemde bir kez daha anlaldn belirterek, bu süreçte yerli uygulamalar tercih eden tüm kullanclara duyduklar güven ve destekleri dolaysyla teekkür etti.

Bugün gerçekletirilen i birliinin, tüm kullanclarn bu sosyal medya ve mesajlama platformlarn deneyimlemesine önemli ölçüde destek salayacan ifade eden Önal, unlar kaydetti:

Türkiyenin üç büyük irketi, güzel bir dayanma örnei sergiledi. Hepimiz Türkiyenin dijitalleme vizyonuna katkmz, yenilikçi dijital platformlar sunarak pekitiriyoruz. Birlikte attmz bu adm, çalmalarmz daha da deerli klyor. Önümüzdeki dönemde de benzer i birliklerinin artmasn temenni ediyorum. Turkcell ve Vodafone yöneticilerini ve bu süreçte katks bulunan herkesi can gönülden tebrik ediyorum.

- Türkiyenin yerli gücünü destekliyoruz

Vodafone Türkiye cra Kurulu Bakan Engin Aksoy ise, sektörde yerli alternatif platformlarn çeitlendirilmesi yönünde yaplan çalmalar desteklediklerini, müterilerine snrsz internet deneyimi yaatmak amacyla 4 yl önce kullanma sunduklar Vodafone Pass paketlerini ihtiyaç ve talepler dorultusunda güncellediklerini belirtti.

Müterilerinin mesajlama, sosyal medya ve video izleme gibi ihtiyaçlarn karlamak üzere gelitirdikleri bu paketlerden Vodafone letiim Pass paketini yeni uygulamalarla zenginletirdiklerini ifade eden Aksoy, u deerlendirmelerde bulundu:

letiim Pass kapsamnda sunduumuz mevcut uygulamalara yerel mesajlama ve iletiim uygulamalarn da dahil etme karar aldk. Tarifesi içinde letiim Pass paketi olan tüm müterilerimiz ubat itibaryla yerli mesajlama uygulamalarn dier uygulamalarla birlikte süresiz ve ücretsiz kullanrken, tüm Vodafone müterilerimize ise bu uygulamalar 1 ay boyunca ücretsiz sunacaz. Vodafone olarak, üç operatörün beraber gelitirecei, uluslararas seviyede rekabet edebilecek sektörel ve yerli platformlara yönelik çalmalarmza devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git