Türkiye'de yetişkinlerin yüzde 79'u mobil oynuyor

Türkiye’deki yetişkinlerin yüzde 79’u mobil oyun oynarken, mobil oyuncuların yüzde 49,2 ile en çok aksiyon-macera türü oyunları tercih ettikleri görüldü. Ayrıca mobil oyuncuların bir günde mobil cihazlarından ortalama 4 saatten fazla zaman geçirdikleri tespit edildi.

Haberler 14.08.2020 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Medya takip kurumu Ajans Press, mobil oyunlar ile alakal basna yansyan haber adetlerini inceledi. Ajans Pressin dijital basn arivinden derledii bilgilere göre bu yl mobil oyunlar ile alakal 714 haber çk olduu görüldü. En çok konuulan haber balklar incelendiinde ise yerli oyun firmasnn 1,8 milyar dolara satlmasnn son 2 ayn en çok konuulan olduu görüldü.

Ajans Pressin, AdColony Global Web Index ortak verilerinden elde ettii bilgilere göre, Türkiyedeki yetikinlerin yüzde 79u mobil oyun oynad saptand. Mobil oyuncularn yüzde 49,2 ile de en çok aksiyon-macera türünü tercih ettikleri görüldü. Aratrma 21 ülkeyi kapsarken, Türkiyedeki mobil oyunlarla ilgili tüm verileri ortaya koyduu saptand. Böylelikle tüm internet kullanclarn yüzde 84ünün en az bir cihaz ile mobil oynad kaydedildi. Oyun oynayan yetikinlerin de yüzde 81,7sinin kadn, yüzde 76,5inin ise erkek olduu belirlendi. Türkiyedeki mobil oyun merakllarnn kiisel ilgi alanlarna göz atldnda, film-sinema, müzik, teknoloji, yeme-içme ve haberler/güncel olaylarn ba çektii görüldü.

Ana Sayfaya Git