Türkiye'nin ilk silah OSB'sinde fabrikalar yükseliyor

Arsa tahsislerinin devam ettiği Kırıkkale'deki Türkiye'nin ilk Silah İhtisas OSB'sinde fabrika blokları yükselmeye başladı.

Haberler 15.10.2018 - 12:38 Son Güncelleme : 15.10.2018 - 12:40

Krkkalede 500 dönümde kurulacak ve Türkiyede ilk olma özellii tayan Silah htisas Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) fabrika bloklar yükseliyor.

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumuna (MKEK) ait Arpalk çukur mevkisindeki 500 dönümlük arazi üzerine kurulan OSBde, yatrm yapacak müteebbisler, 5. bölge tevikinden istifade edecek.

Altyap çalmalarnn tamamlanmasyla 2017 ylndan beri arsa tahsisleri devam eden Silah htisas OSBde, 4 yatrmcnn fabrika bloklar yükselmeye balad.

Silah htisas OSBde kurulacak tesislerde, her türlü silah, uçaksavar, her çap ve model tabanca, uzun ve ksa namlulu toplar, savunma sanayisine yönelik yüksek teknolojili dijital ürünler, dürbün, gece görü kamera sistemleri, savunma sanayisine ait donanm, çipler ve yazlmlar ile bu ürünlere ait tüm yedek parçalarn imalat yaplacak.

Krkkalede savunma sanayisi alannda faaliyet gösteren ve Silah htisas OSBde 7 bin metrekare arazi üzerine yatrm yapan Sinerji Enerji Sistemleri sahibi Adnan Duman, AA muhabirine, Türkiyenin corafi konumuna bakldnda savunma sanayisine ne kadar ihtiyaç duyulduunun daha kolay anlalacan söyledi.

Savunma sanayisinde Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve hükümetin alm olduu kararlar neticesinde 2023 vizyonunda 25 milyar dolar ihracat hedefi konulduunu anmsatan Duman, Ayrca ülke güvenlii söz konusu olunca hizmet etmek bizim için büyük bir onurdur. Bu anlamda, bizim ana müterimiz olan Krkkalenin ve ülkemizin medariftihar, ülkemizin savunma sanayisinde lokomotifi MKEKtir. Tedarikçisi olduumuz MKEK ile yaplan sözlemeler neticesinde birçok proje baaryla tamamlanmtr. Ülkemizin ekonomi kskacndan kurtulmas ve katma deeri yüksek ürün elde etmek için bu yatrmn kaçnlmaz olduu ortaya çkmtr. diye konutu.

lk etapta 15 milyon liralk yatrm

Duman, Silah htisas OSBdeki balangç yatrmlarnn 15 milyon lira olduunu ifade ederek, inaatn yüzde 50 seviyesine geldiini aktard.

Üretime 15 ubat 2019da geçeceklerini belirten Duman, unlar kaydetti:

Bu yatrmn tamamlanmasyla ksa vadede 100 kiiye i imkan salanacaktr. l ekonomisine ve ülke ekonomisine büyük katk salayacaktr. Biz bu fabrikada MKEKin tedarikçisi olduumuz için ana mühimmat ve silah parçalar, bunlarla ilgili alt sistemler üreteceiz. Bata ilk milli piyade tüfei olan MPT-76 ve MPT-55 üzerine birçok projesini yapm olduumuz ürünler vard. nallah bunlar gelitirip MPT-76 ve MPT-55in ana tedarikçi firmalarndan biri olacaz. Mühimmat bölümünde ise uçak bombalaryla ilgili daha önce birçok çalmamz vard. Burada da uçak mühimmatlarnn 500 ve 2 bin libre olmak üzere bunlarn alt sistemlerini üretip, MKEK ya da yurt dna ihracn gerçekletireceiz.

Duman, gelecek yl ilkbaharda birçok yatrmcnn Silah htisas OSBde yatrma balayacan sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git