Twitter 'Timeline' güncellemesinden vazgeçecek! Timeline kullanıcı tepkilerini topladı

Milyonlarca kişinin kullandığı sosyal medya ağı Twitter, şuan deneme sürecinde olan 'timeline' güncellemesine hazırlanırken, gelen tepkileri de değerlendirdi. Kronolojik sıra yerine kullanıcıların ilgi alanlarına göre sıralandığı yeni "timeline" güncellemesi, Twitter kullanıcılarının tepkilerine sebep oldu

Haberler 10.12.2015 - 15:05 Son Güncelleme : 10.12.2015 - 15:05

Milyonlarca kişinin kullandığı sosyal medya ağı Twitter, şuan deneme sürecinde olan timeline güncellemesine hazırlanırken, gelen tepkileri de değerlendirdi. Kronolojik sıra yerine kullanıcıların ilgi alanlarına göre sıralandığı yeni timeline güncellemesi, Twitter kullanıcılarının tepkilerine sebep oldu

Twitter, kullanıcılarına daha iyi bir içerik sunmak için yeni timelinemodelini denemeye aldı.

Şu anda test amacıyla sadece belirli bir grubun kullanımına sunulan timelineda, tweetler alışılmışın dışında kronolojik olarak değil, kullanıcıların ilgisine göre sıralanıyor.

Twitterın denediği yeni timelinedan hoşlanmayan bazı kullanıcılar, Twitterı Facebooka benzemekle itham etti. Bunun sebebi de, Facebookun da Twitter gibi başladığı kronolojik timeline modelinin, zamanla En yeni ve Başlıca haberler olarak değiştirmesi gösteriliyor.

Uzmanlara göre Twitterın bu yeniliği denemesinin nedeni ise bazı tweetlerin kullanıcılar uygulamada değilken gözden kaçması.

Twitter buna çözüm bulmak amacıyla geçtiğimiz Ocak ayında siz burada yokken isimli bir yenilik getirmiş ve kullanıcıların kaçırdığı önemli tweetleri onlara göstermeyi amaçlamıştı.

Twitterın yeni timelineını bütün kullanıcılar için ne zaman mecbur kılacağı ya da değiştirip değiştirmeyeceği henüz netlik kazanmış değil.

Ana Sayfaya Git