WhatsApp hesabınız tehlikede!

Dünyanın önde gelen mesajlaşma yazılımlarından WhatsApp, milyonlarca kullanıcının iletişimde kalmasını sağlıyor. Diğer yandan WhatsApp kullanıcılarının hesaplarını ele geçirmek için kullanılan akıl almaz yöntemler de bulunuyor. İşte WhatsApp hesaplarının çalınmasına neden olan yeni dolandırıcılık yöntemi...

Haberler 31.12.2020 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

WhatsAppta hzla yaylan bir dolandrclk dalgas, kullanclarn hesaplarn tehlikeye sokuyor. Bir arkadanzdan gelen mesaj üzerine size WhatsApptan gelen SMSteki kodu paylamanzla birlikte hesabnz otomatik olarak ele geçiriliyor. Dolandrclk yöntemi u ekilde iliyor:

Kullancnn telefonuna bir SMS geliyor ve bu SMS, WhatsAppn ilk kurulumunda size gelen dorulama SMSi ile ayn. Yani mesaj dorudan WhatsApptan geliyor. Kullanc ise herhangi bir WhatsApp ilemi yapmad halde gelen mesaja anlam vermeye çalyor ama iin içinden çkamyor. Tam bu noktada kullancya bir arkada mesaj atyor ve u satrlara yer veriyor:

Merhaba, kusura bakmayn, size yanllkla SMS ile 6 haneli bir kod gönderdim, lütfen bana iletebilir misiniz? Acildir.

SAKIN BU MESAJI VERMEYN

Kullanc arkadayla kendisine gelen SMSteki kodu paylat anda ise WhatsApp hesab bakasnn eline geçmi oluyor. Öylesine hzla yaylan bir yöntem ki, pek çok kii bu sahte mesajlar yüzünden madur olmaya balam durumda.

Arkadanzn da WhatsApp hesabnn hacklenme durumu söz konusu olduundan kesinlikle bu tip mesajlara itibar edilmemesi gerekiyor. WhatsAppn dorulama kodu sadece size özeldir ve asla bir bakasyla paylamayn.

Aksi halde WhatsApp hesabnz geri almanz hayli zor ve daha da kötüsü tüm özel mesajlamalarnz deifre olabilir.

Ana Sayfaya Git