WhatsApp yeni özelliği Passkey’i kullanıma sundu

Dünyanın en çok kullanılan uygulamasının bu yeni özelliği ile kullanıcı güvenliği artacak.

Haberler 01.05.2024 - 06:52 Son Güncelleme : 01.05.2024 - 06:52

WhatsApp, yeni özelliği Passkeyin kullanıma sundu. Dünyanın en çok kullanılan uygulamasının bu yeni özelliği ile kullanıcı güvenliği artacak.Bu güvenlik önlemi, geleneksel yöntemlere göre daha yüksek düzeyde güvenlik sağlayarak, şifre veya iki adımlı doğrulamaya gerek kalmadan oturum açmaya olanak sağlayacak şekilde tasarlandı.

WhatsApp yeni özelliği Passkeyi kullanıma sundu

Fin medya kuruluşu Iltalehtiye göre Passkey, parmak izi taraması, yüz tanıma veya telefona özel kod gibi biyometrik kimlik doğrulama yöntemlerini kullanarak kullanıcının telefonunu etkili bir şekilde güvenli bir anahtara dönüştürüyor.
Android kullanıcılarının kullanımına sunulan özellik şu anda iPhone cihazlarına da sunuluyor. Bu güncelleme kademeli olarak uygulanacak ve önümüzdeki bir ila iki hafta içinde tüm kullanıcılara ulaşması bekleniyor.

Whatsapp Passkey nasıl açılır?

Güncelleme tüm kullanıcılar için kullanıma sunulduğunda, WhatsApp uygulamanızda Ayarlar > Hesap > Şifre anahtarı bölümüne giderek şifre anahtarını etkinleştirebilirsiniz.
WhatsApp yeni özelliği Passkeyi kullanıma sundu. Bu güncelleme, güvenliği önemli ölçüde artırarak daha güvenli bir kullanıcı deneyimi sağlarken oturum açma sürecini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Ana Sayfaya Git