Yine Açığı Yakaladı

Lise öğrencisi Apple'ın yeni bir güvenlik açığını buldu Kahramanmaraş'ta Apple'ın bazı uygulamalarındaki güvenlik açığını tespit ederek firmanın "onur" ve "teşekkür" listelerine giren 17 yaşındaki lise öğrencisi Yiğit Can Yılmaz, "iTunes" uygulamasında da güvenlik açığı belirledi

Haberler 30.08.2018 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kahramanmarata Applen baz uygulamalarndaki güvenlik açn tespit ederek firmann onur ve teekkür listelerine giren 17 yandaki lise örencisi Yiit Can Ylmaz, iTunes uygulamasnda da güvenlik aç belirleyerek kredilendirme listesine girmeye hak kazand.

Applen sesli asistan Siri ile web taraycs Safarideki güvenlik açklarn bularak düzeltilmesini salad için firmann onur ve teekkür listelerine alnan Süha Erler Anadolu Lisesi 12. snf örencisi Ylmaz, müzik ve film oynatcs iTunesda da lisans sözlemesiyle ilgili güvenlik aç tespit ederek firma yetkililerine iletti.

Firma bir süre sonra tespit edilen güvenlik açnn giderildiini belirterek, Ylmazn kredilendirme listesine alnacan bildirdi.

Ylmaz, Apple kullanclarnn kötü niyetli kiiler tarafndan dolandrlmamas için çalmalar yaptn söyledi.

AçII YNE O YAKALADI

Applen iTunes isimli bir yazlm olduunu belirten Ylmaz, unlar kaydetti:

Bu yazlm cihazlara yükleme, güncelleme, müzik dinleme ve film izlenme imkan salyor. Yazlm içerisinde Apple ID oluturma, lisans sözlemesi gibi bölümlerdeki balantlarla ilgili bir güvenlik sorunu tespit ettim. iTunes yazlmn ayn internet a üzerinden kullanan kötü amaçl biri, dier kullancnn yapt ilemleri görebiliyor ve müdahale edebiliyordu. Bu güvenlik sorununu e-mail yoluyla Applea ilettim. Firmann güvenlik birimi tarafndan verilen cevapta sorunun düzeltildii ifade edilerek, Applen web sorununu çözdüüm için kredilendirme listesine ekleneceim belirtildi.

Ylmaz, daha önce de firmann onur ve teekkür listelerine girdiini anmsatarak, adnn yaknda kredilendirme listesine de eklenecek olmasn kendisini mutlu ettiini vurgulad.

Bu listelerin kendisi gibi genç çalmaclar için referans olduunu anlatan Ylmaz, hedefi olan yazlm mühendislii için kendisini gelitirmeye çaltn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git