Erdoğan'ın Özbek ziyareti

Özbekistan basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretine geniş yer verdi.

Haberler 01.05.2018 - 16:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ülkede yaynlanan tüm ulusal gazeteler Erdoann dün balad Özbekistan ziyaretini ilk sayfalarndan duyurdu.

Halk Sözü, Özbekistan Avaz, Pravda Vostoka ve Narodnoe Slovo gazeteleri, Erdoann Özbekistan ziyaretini manetten verdi.

Halk Sözü gazetesi, Erdoann Cumhurbakan evket Mirziyoyev ile ba baa ve heyetler aras görümelerini manetten verdii ve tam sayfa ayrd haber ile duyurdu. Türkiyenin Özbekistann bamszln ilk tanyan ülke olduu, 1996 ylnda iki ülke arasnda Ebedi Dostluk ve birlii Anlamas imzalandnn anmsatld haberde, iki halkn yüzyllara dayanan ortak deerlere sahip olduu vurguland.

Rusça yaynlanan Narodnoe Slovo gazetesi de Erdoann bu ülkeye resmi ziyaretini manetten duyurarak, ilk sayfann tamamn Erdoann ziyaretine ayrd. Mirziyoyevin Geçen sene iki ülke arasndaki dostça ilikilerin yeni stratejik ortaklk düzeyine çkarld sözlerine yer verilen haberde, Erdoann da Türkiye ve Özbekistan, tarihi büyük, örf-adetleri ve gelenek-görenekleri bir, en yakn dostlardr. yönündeki açklamasna yer verildi.

Özbekistan Haber Ajans ÖzA da Erdoann Takentteki temaslarn yaynlad birçok haberle duyururken, Erdoann Özbekistandaki temaslarna ilikin çok sayda fotorafa da yer verdi. ÖzA, Özbekistan-Türkiye: Karlkl güven ve dostlua dayanan ibirlii hzla geliiyor, ki karde ülke ibirliini yeni düzeye çkaran belgeler imzaland, Karlkl ticaret hacmi belirgin ölçüde artt balklaryla yaynlad haberlerinde, Erdoann ülkedeki temaslarna geni yer verdi.

Ülkedeki en çok okunan haber sitelerinden Kun.uz ve Daryo.uz ise, Türkiye Cumhurbakan devlet ziyaretiyle Özbekistana geldi, Özbekistan ile Türkiye arasnda 20den fazla anlama imzaland, Özbekistan ile Türkiye arasndaki d ticaret hacmi 5 milyar dolara çkarlabilir, balklaryla yaymlad haberleriyle okuyucularna Erdoann Özbekistan ziyaretinin detaylar hakknda bilgi verdi.

Ana Sayfaya Git