1 Mayıs'ı çalışarak geçiriyorlar

Sokağa çıkma yasağına rağmen, Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Batman'da bazı meslek gruplarında çalışanlar 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde de mesailerine devam etti

Haberler 02.05.2020 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr, Mardin, Siirt ve Batmanda 1 Mays Emek ve Dayanma Gününü baz meslek gruplarnda görev yapanlar çalarak geçiriyor.

Türkiyede 2009 ylndan bu yana Emek ve Dayanma Günü olarak kutlanan 1 Maysta, aralarnda ekmek frnnda çalanlar, tarm içileri, temizlik personeli, uzun yol oförlerinin de bulunduu baz i gruplarnda istihdam edilenler, resmi tatil ve sokaa çkma kstlamas olmasna ramen tatil yapamad.

Bu yl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin gölgesinde kutlanan 1 Mays çalarak geçirenler, bu zorlu süreçte üretime katk sunmak, vatandan ihtiyacn karlamaktan memnuniyet duyuyor.

BAYRAM DA OLSA FIRINCILAR LERNN BAINDA

Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesinde ekmek frnnda çalanlardan Serhat Karakoç, 1 Mays çalarak, vatandaa hizmet sunarak geçirdiklerini söyledi.

Bayram da olsa, sava da olsa frnclar ilerinin banda. imi severek yapyor, vatandaa hizmet ediyorum. diyen Karakoç, koronavirüs tedbirleri kapsamnda 31 ilde sokaa çkma kstlamas uygulanmasna ramen temel gda ihtiyac olan ekmek üretimi için çaltklarn belirtti.

Berat Akbaba ise 13 yldr frnda çaltn ifade ederek, Bugün 1 Mays Emek ve Dayanma Günü ama biz yine de çalyoruz. Koronavirüs tedbirleri kapsamnda ramazan aynda da çalmaya devam ediyoruz. diye konutu.

1 MAYIS KUTLU OLSUN, VATANIMIZ MLLETMZ çN HAYIRLI OLSUN

Mardinde uzun yol oförleri de kamyon ve trlara yüklenen ürünleri adreslerine ulatrmak için 1 Mays yollarda geçirdi.

oförlerden Felemez Ta, 25 yldr bu ii yaptn belirterek, ömrünün yarsndan fazlasnn yollarda geçtiini söyledi.

7 gün 24 saat millete hizmet için yollarda olduklarn ifade eden Ta, 1 Mays kutlu olsun, vatanmz milletimiz için hayrl olsun. Bize bayram yok, sürekli yollardayz, çalyoruz. 1 Mays olduunu bilmiyorduk, sayenizde örendik. dedi.

Nezir Bilgiç ise her zaman yollarda, direksiyon banda olduklarn belirtti.

BAYRAMI TARLADA çALIARAK GEçRYORUZ

Siirtte tarm ve hayvanclkla geçimini salayanlar 1 Mays Emek ve Dayanma Gününde de çalt.

Fstk fidan yetitirilen tarlada çalan Yusuf Kele, Kovid-19 salgnna ve ramazana ramen çalmak zorunda olduklarn söyledi.

1 Mays da görevlerinin banda geçirdiklerini dile getiren Kele, koronavirüs tedbirleri kapsamnda sosyal mesafe kuralna uyarak, maske takarak tarmda çalmaya devam ettiklerini aktard.

Kele, fstk fidannn içindeki yabani otlar topladklarn anlatarak, Bayram tarlada çalarak geçiriyoruz. Tüm içilerin bayramn kutluyorum. diye konutu.

Nesim Kele de tarlada çalarak ekmek paras kazandklarn belirterek, bayramda da çalmak zorunda olduklarn kaydetti.

çobanlk yaparak geçimini salayan Hamit Dayan ise yaklak 20 ailenin küçükba hayvann kendisine emanet ettiini aktard.

Dayan, Bir mahallenin hayvanlarna çobanlk yapyorum. Bugün 1 Mays ama mecbur çalmak ve hayvanlara bakmak zorundaym. Tüm içilerin bayramn kutluyorum. eklinde konutu.

BÜTÜN ç KARDELERMZN BAYRAMINI KUTLUYORUM

Batmanda arlarn Dou ve Güneydoudaki yaylalara çkarmak için hazrlk yapan arclar 1 Maysta bal yolculuuna çkmak için ar dolu kovanlarnn bakmyla urayor.

Balpnar beldesinde arclkla uraan Mehmet Ekmi baharn gelmesiyle arlarn çoalma ve polen toplama zaman olduunu, bunun için youn mesai harcadklarn aktard.

Ramazana ramen günein ilk klar ile araziye çkarak, kovan bakm yaptklarn, ürün topladklarn anlatan Ekmi, öyle konutu:

Bütün içi kardelerimizin bayramn kutluyorum. Bugün içi bayram olmasna ramen iimizin banda çalyoruz. Vatandalarmza kaliteli ar ürünlerini toplamaya çalyoruz.

Ana Sayfaya Git