1 Nisan’da başlıyor

Türkiye ile Azerbaycan arasında kimlikle seyahat 1 Nisan'da başlıyor İki ülke arasındaki doğrudan seyahatler yeni kimlik kartları ibraz edilerek yapılabilecek

Haberler 30.03.2021 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dileri Bakanl, Türkiye ile Azerbaycan arasnda Kimlikle Seyahat Protokolünün iç onay sürecinin tamamlandn ve protokolün 1 Nisandan itibaren yürürlüe gireceini duyurdu.

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, 10 Aralk 2020 tarihinde Baküde imzalanan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasnda Kimlikle Seyahat Protokolünün iç onay süreci her iki ülke bakmndan sonuçlanmtr. ifadesi kullanld.

KMLKLE SEYHAT YAPILABLNECEK

Söz konusu protokolün 1 Nisan 2021de yürürlüe girecei belirtilen açklamada, iki ülke vatandalarnn Azerbaycan-Türkiye arasndaki dorudan seyahatlerini pasaporta ihtiyaç duymadan yalnzca yeni tip kimlik kartlarn ibraz ederek yapabilecei kaydedildi.

Açklamada ayrca Can Azerbaycanla 1 Nisan 2021 tarihi itibaryla hayata geçecek yeni düzenleme, ülkelerimiz arasndaki ki devlet, tek millet söyleminde ifade bulan güçlü kardelik balarn daha da pekitirecektir. deerlendirmesi yapld.

Ana Sayfaya Git