10 milyoncu kimlik sahibine verildi

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi kapsamında 10 milyoncu kişi olan 5 çocuk babası çiftçi Mehmet Kılıç'ın yeni kimlik kartı teslimi için tören düzenlendi. Törende konuşan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sinan Güner, Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yapılan pasaport ve ehliyet işlemlerinin 2018 yılı başından itibaren Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nce yapılacağını söyledi.

Haberler 13.09.2017 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kart Projesi kapsamnda 10 milyoncu kii için GAP Aratrma Enstitüsü Merkezinde tören düzenlendi. Yeni kimlik çkartmak için 25 Austos tarihinde bavuran 10 milyonuncu isim olan Mehmet Klça kimliinin verilmesi için düzenlenen törene anlurfa Valisi Abdullah Erin, Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdürü Sinan Güner, Ak Parti milletvekili Mehmet Ali Cevheri katld. Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdürü Sinan Güner, u ana kadar 10 milyon kiiye yeni kimliklerinin verildiini anlatrken öyle dedi:

u ana kadar üretilen kimlik kart says 10 milyonu buldu. Artk buna nüfus cüzdan demiyoruz. Türkiye Cumhuriyetti kimlik kart diyoruz. 10 milyoncu kart 25 Austos 2017 tarihinde sistemimizden geçti. Bunun bir hatras olsun istedik ve anlurfada müracaat yapan Mehmet Klça törenle kimliini veriyoruz.

Sinan Güner, Emniyet Genel Müdürlüünce gerçekletirilen pasaport ve ehliyet ilemlerinin de önümüzdeki yldan itibaren kendilerince yaplacan kaydetti. Konumalarn ardndan Mehmet Klçn kimlii teslim edildi.

NUFÜS MÜDÜRLÜKLERNDE YOUNLUK

Okullarn açlmasna ksa bir süre kala anlurfa Nüfus ve Vatandalk leri Müdürlüünde, çipli kimlik kart bavurularnn balamas younluuna neden oldu. Nüfus ve Vatandalk leri Müdürlüüne gelen çok sayda vatanda, kimlik kart bavurusu ve adres bildirimi için uzun kuyruk oluturdu.

Ana Sayfaya Git