104 yaşında koronavirüsü yendi

Korona virüs tedavisi gören 104 yaşındaki Arife Nalbant, hastanedeki tedavisinin tamamlanmasının ardından alkışlar eşliğinde taburcu oldu.

Haberler 05.09.2020 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Yenimahalle Eitim ve Aratrma Hastaneside gördüü korona virüs tedavisinin ardndan taburcu olan 104 yandaki Arife Nalbant, hastalanan insanlara umut oldu. Aslen çankrl olan ve çankrda yaayan Nalbant, ksa bir süre önce Ankarada yaayan kznn yanna geldi. Burada bir sabah anszn yere ylmasnn ardndan hastaneye kaldrlan Nalbantn Covid-19 testi pozitif çkt. Hemen tedavisine balanan Nalbant, hastanedeki tedavi sürecinin tamamlanmasnn ardndan alklar eliinde taburcu oldu.

GERçEKTEN HASTALII çOK RAHAT ATLATTII SÖYLENEBLR

Arife Nalbant tedavi sürecinde yakndan takip eden Kulak Burun Boaz Uzman Op. Dr. Elif Elibol, Gerçekten hastal çok rahat atlatt söylenebilir. Dier gençlere kyasla da çok rahat atlatt söylenebilir. Hastamzn baklk sisteminin daha salam olmas ve herhangi bir ek sistemik hastalnn olmamas, obezite gibi ek bir hastalnn olmamas dolaysyla hastal daha rahat atlatt söylenebilir. Hastamz Salk Bakanlnn algoritmasna göre genel tedavisini ald ve tedaviye güzel cevap verdi. imdi de taburcu oluyor. Tedavi süreci iyi geçti. Hastaln seyri kiiden kiiye deimekle beraber 104 yandaki hastamzn herhangi bir ek hastalnn olmamas, akcier hastalnn olmamas, sigara kullanm öyküsünün olmamas tabii ki onun için çok büyük bir avantaj ifadelerini kulland.

KÖYDE BA BAHçE LER LE URAIRDI

Arife Nalbantn büyük olu ve hastalk sürecinde kendisine refakat eden Mehmet Nalbant, Annemi tedavisi için buraya getirdik. Allaha ükürler olsun düzeldi. Önce doktorlara, sonra hemirelere çok teekkür ediyorum. Ellerinden geleni yaptlar. Annem 2 buçuk, 3 aydr benim yanmdayd. Benim yanmdan kardeimin yanna, Ankaraya geldi. Yeenimin de telefoncu dükkan vard. Orada yeenim herhalde arkadalarndan kapm virüsü. Daha sonra yeenim içeride öksürürken, Torunuma ne oldu diye yanna gitmi. Sabaha kar tuvalete giderken de kendisi yere yklm. Kz kardeim de telefonla ambulans aram ve bu sebeple buraya getirdiler. 2-3 seneye kadar köyde dururdu ve kn yanmza gelir, yazn geri köye döner, orada ba bahçe ileri ile urard diye konutu.

104 yanda olan Arife Nalbantn k aylar haricinde köyde yaad ve burada her gün çapa yaparak sürekli hareket halinde olduu ve youn bir ekilde ayran tükettii, ayrca iitme kayb olan Nalbantn bundan dolay da hiçbir eyi kafasna takmad örenildi.

Ana Sayfaya Git