İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ/PDYye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 22 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Şüphelilerden 2si etkin pişmanlık hükümleri kapsamında ifade vermesinin ardından emniyetten serbest bırakıldı.
Sağlık kontrolünden geçirilen 20 şüpheli, çağlayandaki İstanbul Adliyesine sevk edildi.
Burada savcıya ifade veren 20 şüpheli, işlemlerinin ardından tutuklanmaları talebiyle sulh ceza hakimliğine çıkarıldı.
Hakimlik, zanlılardan 10unun tutuklanmasına, diğerleri hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDYye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında haklarında örgüt üyesi oldukları yönünde itirafçı beyanları, Garson mahlaslı gizli tanıktan elde edilen SD karttaki veri kaydı, Bank Asyada hesabı olan ve hesaplarında artış bulunan, örgütün gizli haberleşme yöntemi olarak ardışık aranma tespitleri saptanan 22 zanlı belirlenmişti.
İstanbul merkezli Ankara, Elazığ, Gaziantep, Giresun, Kahramanmaraş, Kocaeli, Manisa, Mersin, Tekirdağ ve Trabzonda 28 Ekimde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 22 şüpheli gözaltına alınmıştı.