11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak yavru kediyi beslerken şehit oldu

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak'ın lojmandaki yavru kediyi beslemek isterken evden çıktığı sırada bina koridorunda hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Haberler 19.02.2017 - 11:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANLIURFA - anlurfann Viranehir ilçesindeki terör saldrsnda ehit olan 11 yandaki Ahmet Oktay Günakn, lojmandaki yavru kediyi doyurmak isterken evden çkt srada yaamn yitirdii ortaya çkt.

Baba Mustafa Günak (36) yapt açklamada, saldrdan duyduu üzüntüyü dile getirdi. Terör saldrsnn meydana geldii Yeniehir Mahallesindeki Savclar Sitesinde uzun süredir oturduunu anlatan Günak, yaklak 12 yldr katip olarak görev yapt ilçede çok samimi dostluklar kurduklarn söyledi. Üç çocuundan en büyüü olan Ahmetin bir aydr sitedeki yavru kediyi beslediini anlatan Günak, akam yemeinin hemen ardndan olunun kediye mama vermek için evden çktn ifade etti.

Zemin katta oturduklarn ve olunun apartman boluundayken meydana gelen patlamada ehit olduunu kaydeden Günak, öyle devam etti: Olumun da yanmzda olduu akam yemeini ailecek yedik. Babacm lojmandaki yavru kediye sütlü ekmek götüreceim dedi. Ben de götür olum dedim. Lojmanda bulunan ve aç olan bir kedi yavrusuna sütlü ekmek götürürken patlama oldu, bir daha eve gelemedi. Koridorda üstüne biraz ta falan ylmt. Ben de koridora girerken ilk bata göremedim sonra klar biraz aydnlannca gördüm. Baktm ki olum ehit olmutu. Lojmann tam ortasndayd. Benim olum ehit oldu. Vatanmz sa olsun.

Günak, biri 6, dieri 4 yanda iki olu daha bulunduunu ve patlamada ailenin dier üyelerinde herhangi bir sorun olumadn kaydetti.

Polis ve bekçileri çok severdi

Herkesle kolayca iletiim kurabilen bir yapda olan olunun mahalledekiler ve okul arkadalar tarafndan çok sevildiini aktaran Günak, çocuunun özellikle sitedeki polis ve bekçilerle samimiyeti bulunduunu ve onlar çok sevdiini dile getirdi. Günak, Olum darda gezmeyi çok severdi. Sürekli polis ve bekçilerin yanna giderdi. Akamlar genelde onlarla sohbet ediyordu. dedi.

Olum cennetlik, onlar kendini düünsün

Günakn ailesi, otopsisi tamamlanan çocuklarnn cenazesini anlurfa Adli Tp Kurumundan ald. Günakn çok sayda yaknnn geldii Adli Tp Kurumu önünde Kürtçe ve Türkçe atlar yakld. Vatan saolsun diyerek sk sk haykran anne 26 yandaki Mukkaddes Günak, ki çocuum daha var. Ben onlar da ehit veririm. Gönülleri ho olmasn. Ate burama dütü. nallah onlara da ate düer. diyerek gözya döktü.

Mukaddes Günak, olunu ehit verdiini söyledi. Teröristlere beddua eden Günak, Allah belalarn versin. Onlarn da çocuklar bizimki gibi olsun inallah. Ben piman deilim, ben ehit verdim. Olum cennetlik, onlar kendini düünsün. Benim cierim yanmyor, ehit annesiyim. diye konutu. Günak, olunun cenazesinin çkarl srasnda, Ah Oktay ah, sen daha küçücüksün. Seni böyle mi görecektim? dedikten sonra fenalk geçirdi.

Gözyalar sel olup akt

Günakn cenazesi, anlurfa Adli Tp Kurumundaki otopsisinin ardndan cenaze aracyla merkez Haliliye ilçesindeki Asri Mezarlna getirildi. Salk ekiplerinin desteiyle güçlükle ayakta durabilen anne Mukaddes Günak, Olum daha küçüktü, büyünce askere gidecekti. Polis olmak istiyordu. diye gözya döktü.

Adalet Bakan Bozda ile Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakan çelik, ehidin babas Mustafa Günak teselli etti. Öle namazn müteakip klnan cenaze namaznn ardndan Günakn cenazesi aile kabristanlna topraa verildi. Cenazeye ehit Günakn ailesi ve yaknlaryla Bakanlar Bozda ve çelikin yan sra, anlurfa Valisi Güngör Azim Tuna ve çok sayda vatanda katld. Viranehir ilçesi Yeniehir Mahallesindeki Savclar Sitesi önünde dün akam yaanan terör saldrsnda 11 yandaki Ahmet Oktay Günak ile bekçi brahim Kete ehit olmu, 15 kii yaralanmt.

Ana Sayfaya Git