14 yıldır kayıp oğlunu arıyor

Baba Cevher Küpşi, 2007'de 6 yaşındayken Ümraniye'deki evlerinin bulunduğu sokakta kaybolan oğlu Bayram Küpşi'den gelecek bir haberi umutla bekliyor

Haberler 19.06.2021 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cevher Küpi, 2007de 6 yandayken Ümraniyedeki evlerinin bulunduu sokakta oynarken kaybolan olu Bayram Küpiyi 14 yldr aramaya devam ediyor.

Siirtli bir ailenin 5 çocuundan biri olan Bayram Küpi, 2001 ylnda stanbulda dünyaya geldi. Bir yaknlarn ziyaretten dönen Bayramn annesi Hüsna Küpi evde çay demlerken Bayram da oynamak için sokaa çkt. Bundan sonra ailesi, bir daha Bayram görmedi.

Baba Cevher Küpi 14 yl önce kaybolan olunu bulmak için gitmedik yer, çalmadk kap brakmad. Olunu bulmak için gazetelere haber olan, televizyonlara çkan Cevher Küpi, Yaknlarn Kaybetmi Aileler Derneiyle (YAKAD) birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyaret etti, derdini siyasilere anlatt, çöp toplayan içilere sordu ve gelen ihbar telefonlar üzerine bata Ege Bölgesi olmak üzere Türkiyenin birçok ehrinde olunu arad. Ancak Cevher Küpinin bütün bu çabalar u ana kadar sonuçsuz kald.

EN UFAK BR PUCU ELMZDE YOK

Cevher Küpi, olunu bulmak için verdii mücadeleyi anlatt.

Küpi, olu Bayramn 19 Temmuz 2007de kaybolduunu söyledi.

O dönem Ümraniye Dudulluda de ikamet ettiklerini belirten Küpi, Annesi çay yaparken, o da dar çkyor. Dar çktktan sonra saat 5-6 arasnda ne olduysa oldu artk. O saatlerde kayboldu. Önce annesi aryor bulamyor. Kzm aryor bulamyor. Sonra bana haber verdiler. Ben de geldim aramaya baladm. Karakola gittim. O dönem MOBESE kameralar yoktu. Rahmetli olan bir komumuz sokakta oynuyorken gördüünü söylüyordu. Onun dnda gören de olmam. Herhangi bir dümanmz yok. Öldürüldü mü, yayor mu? En ufak bir ipucu elimizde yok. Gören kimse yok. diye konutu.

Hapiste olan bir kiinin kendisine mektup yolladn ve Bayram birkaç kii ile birlikte kaçrdklarndan bahsettiini dile getiren Küpi, bu kiiyi mahkemeye verdiini ve davann sürdüünü ancak bir netice alamadklarn söyledi.

Davann iki yldr devam ettiini anlatan Küpi, unlar kaydetti:

Hatay Cezaevinde Aydnç Sevinç adnda biri bana mektup yazm, olunuzu ben aldm diye. Biz onu savcla verdik. 2-3 kez mahkemeye gittim. Kar taraf gelmiyor, getirilmiyor. Bir telefon balants daha yaplmad. Cezaevindeki adam Aydn Sevinç, beni götürün stanbul Ümraniyeye, ben çocuu aldm yeri göstereceim diyor ama getirilmiyor. Bizim de elimiz kolumuz bal. Bundan sonra avukata vereceim o ii takip etsin.

YAADIINI HSSEDYORUZ

Küpi, olunun kaçrlm olduuna inandn dile getirerek, Polise gittim. Meclise gittik, belediyelere gittim. El ilanlar bastrdk, yaptrdk. Biz çok aradk ama en ufak bir ipucu elde edemedik. Televizyonlara çktm. 14 yldr aryorum ve aramaya devam edeceim. Peini brakmayacam. Yaadn hissediyoruz. Ölü veya dirisi çkmadan durmayacam. ifadelerini kulland.

-imdi 20 yanda bir genç olacakt

Babalar günün yaklamasyla her yl kendisini hüzün kapladn dile getiren Küpi, sözlerini u ekilde tamamlad:

Babalar Gününde dier çocuklarm gibi onun yanmda olmasn isterdim. Bir hediye beklerdim. imdi 20 yanda bir genç olacakt. Onu da dier kardeleri gibi okutacaktm. O da üniversiteyi gidecekti. Yetkililere sesleniyorum. Allah rzas için bizim sesimizi duysunlar, bize el atsnlar. Ölü veya dirisini istiyorum. Olumu görmenin hayali ile yayorum. Onu bir görsem artk benim için ölüm haktr. Onu bulmadan ölmeyeyim diyorum. Onu gördükten sonra artk ölsem de gam yemem. Ölse mezar buras diyeceim. Ölünün mezar gidip teselli buluyorsun ama kayp olay öyle deil. Onun acs bambaka, tarif edilemez. Onun atei bambaka. Allah bakasna göstermesin. Bir telefon gelse acaba ondan bir haber mi geldi diyorum. 3-4 seneye kadar gelen her telefona bu umutla bakyordum.

Ana Sayfaya Git