15 Temmuz gazileri için "şeref aylığı" talebi

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lokman Aylar, İstiklal Savaşı, Kore ve Kıbrıs gazilerine verilen şeref aylıklarının 15 Temmuz gazileri için de bağlanması talebinde bulundu.

Haberler 19.09.2020 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aylar, 19 Eylül Gaziler Günü dolaysyla yapt açklamada, 1994 ylnda gaziler, vazife malulleri ve ehit yaknlarna sosyal ve ekonomik açdan destek olunmas amacyla kurulan vakfn, u an ülke genelindeki 44 ube ve temsilcilikle hizmetlerine devam ettiini anlatt.

Emanetin emanetimizdir anlayyla ülke genelinde ehit aileleri ve gazilerin yannda olduklarn, tek tek hane ziyaretleri yaparak sorunlarn çözüme kavuturmaya çaltklarn belirten Aylar, Ben de 1996 ylnda Hakkari çukurcada vatan haini PKKllarla girmi olduumuz çatmada bu ülke için bir gözünü, bir böbreini ve tüm hayallerini bu vatan topraklarna brakm bir gaziyim. Tüm gazilerimiz gibi ben de bununla gurur duyuyorum. dedi.

O dönem tedavi gördüü süreçte imkanlarn snrl olduunu, büyük zorluklar yaadn aktaran Aylar, bugün bir vatan evlad ehit dütüü veya gazi olduu zaman devletin tüm imkanlarn seferber ettiine dikkati çekti.

Aylar, özellikle 2002 ylndan sonra yaplan yasal deiiklerle ehit yaknlar ve gazilerin haklarnda önemli iyiletirmeler salandna iaret ederek, Son 18 ylda ehit yaknlarmz ve biz gazilerin istihdam hakk, gelir destei, çocuklarmzn eitimi ve salk hizmetlerine eriiminde çok önemli iyiletirmeler yapld. Salanan bu haklardan çok memnunuz ve bu düzenlemelerin yaplmasn salayan bata Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoana ve tüm yetkililere teekkürlerimizi iletiyoruz. ifadelerini kulland.

- Maalardaki farkllklar giderilmeli

Gazilerin güncel baz konularda taleplerinin bulunduunu, bunlar dile getirmek için arac olduklarn ve yetkili makamlarla da paylatklarn belirten Lokman Aylar, sözlerini öyle sürdürdü:

Öncelikle er ve erba olan ehitlerimizin evli olma durumlar ile ilgili geride kalan anne ve babalarna balanan maalarda farkllklar olabiliyor. Bizler bunun düzenlenmesini, ailelere balanan tüm aylklarn net asgari ücret seviyesine çkarlmasn istiyoruz. Bu durumda yaklak 5-6 bin kii var.

kinci olarak u an stiklal Sava, Kore ve Kbrs gazilerimize verilen eref aylklarnn 15 Temmuz gazilerine de balanmasn talep ediyoruz. Örnein ben terör gazisiyim, istihdamn yan sra malullük ayl da alyorum. 15 Temmuz gazilerimizin ise istihdamn dnda aylk hakk bulunmuyor. Özellikle bu sebeple 15 Temmuz gazilerimize de eref ayl balanmasn bekliyoruz. Bu konudaki giriimlerimiz devam ediyor. Devletimiz ehit aileleri ve gazilerimize her daim hassas davranmaktadr. Bu taleplerimizin de en ksa zamanda gerçekleeceine inancmz tam.

Aylar, ÖTV muafiyetinden de engel durumu farkll gözetilmeksizin yararlanabilmek istediklerini dile getirdi.

- ehit aileleri ve gazileri ziyaret edin

Vatandalara da ehit aileleri ve gaziler için çarda bulunan Aylar, ehit aileleri ve gazilerimiz hiçbir kurum, kurulu ve kiiden maddi bir beklenti içinde deil. Fakat hatrlanmak onlar için önemli. Vatandalarmz özel günlerde ehit aileleri ve gazileri ziyaret ederek onlara en büyük hediyeyi vermi olur. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git