15 Temmuz şehitleri anısına Şehitler Köşesi

Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi'nde oluşturulan "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Köşesi" ile o gecenin gençler tarafından unutulmamasını hedefliyor

Haberler 11.12.2016 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Gençlik ve Spor l Müdürlüüne bal Gençlik Merkezinde oluturulan 15 Temmuz Demokrasi ehitleri Köesi ile o gecenin gençler tarafndan unutulmamas amaçlanyor.

Gençlik Merkezindeki 15 Temmuz Demokrasi ehitleri Köesinde ehitlerin ismi ve Ömer Halisdemirin fotoraf bata olmak üzere vatandalarn darbecilere kar gösterdii direni fotoraflar ve 15 Temmuz ehitler Kitabesi yer alyor.

Gençlik Merkezi Müdürü Yusuf Da, darbe giriimi gecesinde ülkenin büyük bir ihanet giriimiyle kar karya kaldn dile getirdi.

Ülkenin en kanl darbe giriimlerinden birine tank olduunu ifade eden Da, Gençlerimizin bu an unutmamas, bu an sürekli hafzada canl tutmas, gençlerimizde farkndalk yaratabilme adna böyle bir köenin yaplmasn önemli bulduk. Yeni Ömer Halisdemirlerin ve Velit Bektalarn çkmasn istiyoruz. Onlar örnek alan gençlerin memleketlerine sahip çkmasn arzuluyoruz. diye konutu.

EHTLER KÖES

Mardin Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü örencisi Faysal Turul, 15 Temmuz Demokrasi ehitleri Köesinin gençlik merkezine gelen gençlerin bilinçlenmesi açsndan önemli olduunu aktard. Turul, köeyi her gördüünde 15 Temmuzun birlik ve beraberlik günü olduunu hatrladn anlatt.

Ebru Yldzhan da 15 Temmuz gecesinin her hatrladnda duygulandn belirtti.

O gece canlarn hiçe sayarak tanklarn altna yatan ve vatan milleti uruna cann hiçe sayarak darbecilere kar direnen ehitlere minnettar olduklarn söyleyerek, köenin çok güzel olduunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git