15 Temmuz’da kaybolan 41 hainin izine rastlandı

15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasının ardından ortadan kaybolan 41 darbeci vatan haininin izine rastlandı. Alınan bilgiler 41 darbeci hain PKK ve PYD yardımıyla Lübnan’a kaçtıkları yönünde.

Haberler 06.09.2016 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

15 Temmuzda Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek için darbeci general Semih Terzi tarafından hazırlanan 100 kişilik ihanet timinden kayıp olan askerlerin izi bulundu. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir tarafından öldürülen cuntacı Semih Terzinin uçakta yer olmadığı için Ankaraya getiremediği 60 cuntacı asker darbe başarısız olunca havaalanında Sabah 04.00a kadar beklemişti. Her yerde aranan 41 hayalet askerin izi Lübnanda çıktı.

KAçAKçILARDAN YARDIM ALDILAR

Daha önce birçok kez FETÖye yardım ettiği ortaya çıkan terör örgütü PKKnın hayalet askerlerin kaçmasına da yardım ettiği belirlendi. Cuntacı askerlerden 41inin darbe sonrası oluşan kaostan faydalanarak, PKKnın Suriye yapılanması PYDnin yardımıyla sınırdan geçip, örgütün kontrolündeki kantonlara geçtiği, oradan da teröristlerin yardımıyla Lübnana gittikleri ortaya çıktı. Güvenlik kaynakları bu askerlerin, uzun yıllar sınır boyunda görev yaptığı için bölgeyi çok iyi bildiklerini belirtirken cuntacı askerlerin kaçırılmasında PKKyla ortak çalışan kaçakçıların da yardım ettiklerini ifade etti.

MEVSİMLİK İŞçİLER ARASINDA KAMUFLE OLUYORLAR

Darbeci kaçak askerlerin PKKlılara askeri telsizlerini, silahlarını ve mühimmatlarını da verdikleri ifade edildi. Güvenlik kaynaklarına göre bu askerler, PYDliler tarafından Lübnana götürüldü ve başkent Beyrutta saklanmaya başlandı. Lübnana kaçamayan askerlerden 19unun ise sınır hattında oldukları değerlendiriliyor. Rütbeli olan bu askerlerin aranmasına devam edilirken, pamuk ve fıstık işçilerinin arasında gizlendikleri de düşünülüyor.

LÜBNANDAN AVRUPAYA GEçİŞ YAPACAKLAR

İstihbarat birimleri Lübnanda gizlenen 41 askerin yakalanma ve iade edilme riski olmadığı için PKKya sığındığını vurguluyor. Darbeci askerlerin terör örgütünün temin edeceği sahte pasaport ve kimlikler ile Avrupa ülkelerine geçmeyi planladığı yönünde istihbarat bilgilerinin de alındığı belirtiliyor.

PKKYA OPERASYON DÜZENLENECEKTİ

Öte yandan Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmek için Semih Terzinin talimatıyla seçilen 100 askerin, Lice kırsalında PKKya karşı operasyon hazırlığı yaptıkları ancak darbe talimatı gelince operasyonu yarım bıraktığı tespit edildi.

DARBECİ HAİNLER TUTUKLANDI

15 Temmuz akşamı, Diyarbakırdan askeri kargo uçağına iki tim bindi. Bu timlerden biri teknik teçhizat bakımından tam donanımlıydı, diğer timin ise daha deneyimli askerlerden oluştuğu öğrenildi. Ankaraya giden darbeci ekip Semih Terzi ile birlikte ÖKKyı ele geçirmeye çalıştı hatta orada çatışmaya katıldı. Askerlerden bir kısmı ise darbecilerin yanından ayrılarak darbe karşıtı askerlerin arasına katıldı. Darbenin başarısız olmasıyla darbeci askerler tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kargo uçağının kapasitesi nedeniyle Diyarbakırda kalan 60 asker ise sabah 04:00a kadar havalimanında bekleyerek darbenin başarısız olacağını anladıktan sonra oradan ayrıldı.

Kaynak: Milliyet

Ana Sayfaya Git