15 yaşındaki Zübeyir'in, 17 yaşındaki cinayet şüphelisi yakalandı

Diyarbakır'da daha önce tartışma yaşadığı Zübeyir Kola'yı (15) sokakta çıkan çatışmada öldürdüğü suçlamasıyla M.A.E. (17) saklandığı eve düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Haberler 18.10.2021 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, 6 Ekimde gece saatlerinde Balar ilçesi Körhat Mahallesinde meydana geldi. ddiaya göre, Zübeyir Kola, arkada F.E. ile dar çktktan sonra sokakta daha önce tartma yaad M.A.E. ile karlat. Zübeyiri gören M.A.E., tabanca ile ate açt. Zübeyir Kola da tabancayla karlk verdi. çkan çatmada kurunlarn isabet ettii Zübeyir Kola, kanlar içinde kald, M.A.E. de olay yerinden kaçt. Zübeyir, arkada F.E.nin haber vermesi üzerine olay yerine gelen salk ekiplerince yaplan ilk müdahalenin ardndan Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesine kaldrld. Kola, hastanede hayatn kaybetti.

11 GÜN SONRA YAKALANDI

Olay yerinde inceleme yapan Asayi ube Müdürlüü Cinayet Büro Amirlii ekipleri, sokaktaki bir evin bahçesinde 3 tabanca ile çok sayda mermi kovan buldu. M.A.E.nin yakalanmas için çalma balatld. 11 gün boyunca özel ekip tarafndan izi sürülen M.A.E.nin Kayapnar ilçesinde bir evde sakland tespit edildi. Özel harekat polislerinin desteiyle eve operasyon düzenlendi. Ekipler, M.A.E.yi olayda kulland iddia edilen tabanca ile birlikte yakalad. Gözaltna alnan M.A.E.nin emniyetteki ilemleri sürüyor.

Ana Sayfaya Git