15 yıl ceza isteniyor

Diyarbakır'da 14 yaşındaki çocuğu dağa göndermekle suçlanan sanığa 15 yıla kadar hapis istemi

Haberler 02.02.2021 - 11:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKdan kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olan Y.Yyi Diyarbakrdan 6 yl önce 14 yanda daa gönderdii gerekçesiyle üpheli Leyla K. hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7 yl 6 aydan 15 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld.

çileri Bakanl koordinesinde jandarma ve emniyetin ikna çalmalar sonucu terör örgütü PKKdan kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olan örgüt mensuplarnn says her geçen gün artyor. Bu kiilerden biri de rnakn Silopi ilçesi yaknlarndaki Habur Snr Kapsnda güvenlik güçlerine teslim olan Y.Y. (20).

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca balatlan soruturma kapsamnda Y.Yyi daa göndermekle suçlanan tutuksuz sank Leyla K. hakknda hazrlanan iddianame, 5. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

15 YILA KADAR HAPS STEM

ddianamede, PKK/KCKnn kuruluu, yaplanmas ve saldrlar hakknda detayl bilgiye yer verildi. Geçen sene Habur Kara Hudut Kapsnda görevlilere teslim edilen ve terör PKK/KCKdan kendiliinden kaçtn beyan eden Y.Ynin etkin pimanlk hükümleri ile teröristlere ilikin bilgiler verdii ve tehiste bulunduu belirtilen iddianamede, u deerlendirmede bulunuldu:

üphelinin terör örgütü içerisinde örgüte eleman kazandrma, eleman temin etme faaliyetlerinde bulunduu ve parti binasna örgüte katlmak üzere gelen kiileri yönlendirdii tespit edilmitir. üphelinin terör örgütü PKK/KCK terör örgütüne eleman kazandrma görevi yürüttüü, eyleminin süreklilik, younluk, çeitlilik içerdii, örgüt hiyerarisinde yer alarak kendisine verilen talimat uygulayarak faaliyet yürüttüü, örgütün amac dorultusunda bilerek ve isteyerek hareket ettii, bu suretle üzerine atl silahl terör örgütüne üye olma suçunu iledii anlalmtr.

STENLEN CEZA

ddianamede, üpheli Leyla K. hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7 yl 6 aydan 15 yla kadar hapis cezas isteniyor.

Ana Sayfaya Git