15 yıl istendi

Metropollerde saldırı yapmak üzere eğitilen PKK'lı teröriste 15 yıla kadar hapis istemi

Haberler 13.11.2020 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda düzenlenen operasyonda yakalanan, metropollerde saldr yapmak üzere eitilen PKKl terörist Mahmut Topkaya hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yldan 15 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca tutuklu sank Topkaya hakknda hazrlanan iddianame, 4. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, terör örgütü PKK/KCKnn kuruluu, yaplanmas ve gerçekletirdii saldrlar hakknda detayl bilgiye yer verildi.

Lice ilçesinin Yalml köyü Hevsel mezras krsalnda 3 Ekimde, Yldrm-7 ehit Jandarma Binba Ümit çelik Operasyonu kapsamnda tespit edilen 4 PKKl teröristin etkisiz hale getirildii anmsatlan iddianamede, bölgedeki aramalarda topraa gömülü bulunan dijital materyallerde üphelinin bilgileri ve fotoraflarnn yer ald belirtildi.

ddianamede, söz konusu dokümanlarda, Topkayann PKKya katlm tarihi, örgütte kulland, kod ad ve örgüt tarafndan kendisine verilen eitimlere ilikin bilgilerin yer ald kaydedildi.

Topkayann üzerinde terör örgütü PKK/KCKy simgeleyen kyafetle çekilen fotorafn bulunduu ifade edilen iddianamede, söz konusu fotoraflarda güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen baz teröristlerin de yer ald bilgisi paylald.

ddianamede, ifadesine yer verilen Topkayann, kendisine gösterilen dokümanlardaki bilgilerin ve terör örgütü PKK/KCKya katlm yaptnn doru olduunu aktard belirtildi.

ddianamenin, deerlendirme ve sonuç ksmnda unlar kaydedildi:

üphelinin alnan ifadesinde örgüte katlm yaptn, ideolojik eitim aldn, örgüt tarafndan ehir çalmalarnda görevlendirildiini, ele geçirilen dijital verilerdeki örgütsel fotoraflarn kendisine ait olduunu beyan ettii, ikrar ile de sabittir. Topkayann terör örgütü PKKda askeri ve ideolojik eitimler ald, sicil bilgisi alarak örgüt mensubu olarak faaliyet yürüttüü, örgüt tarafndan ehir çalmalarnda ve eylemci olarak görevlendirildii anlalmtr. üphelinin, örgütle organik ba kurduu, bu balamda PKK üyesi olduu, örgütün çarlarna uyarak, örgütün amaç ve hedefleri dorultusunda faaliyetlere katld tespit edilmitir.

- stenilen ceza

ddianamede, tutuklu sank Mahmut Topkaya hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yldan 15 yla kadar hapis cezas istenerek, mahkumiyeti halinde Türk Ceza Kanununun 53/1 maddesinde görülen hak yoksunluklarna hükmedilmesi isteniyor.

PKKnn da kadrosunda yer alp metropollerde saldr yapmak üzere eitilen ve jandarmann operasyonuyla 16 Ekimde Diyarbakr ve stanbulda yakalanan, aralarnda Mahmut Topkayann da bulunduu 4 PKKl terörist, silahl terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanmt.

Ana Sayfaya Git