15 yıldır taştan eser üretiyor

Diyarbakır’da emekli Fransızca öğretmeni Mahmut Nurettin Medyelioğulları (66), 15 yıldır yöreye özgü volkanik bazalt taşından minyatür eserler üretiyor. Medyelioğulları, büyük emekle üretip satmadığı 300'e yakın minyatür ve kabartmaları Müzeler Haftası'nda sergileyecek.

Haberler 20.04.2019 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

27 yl Franszca öretmeni olarak çaltktan sonra 2003 ylnn sonlarnda emekli olan Mahmut Nurettin Medyelioullar, ta ilemeciliiyle ilgilenmeye balad. Medyelioullar, 15 ylda tatan 300 dolaynda minyatür, kabartma ve rölyef üretti. Görenlerin ilgisini çeken eserleri satmayan Medyelioullar, KUR ve Sur Halk Eitim Merkezinin desteiyle 20 kiiye de kurs veriyor. Medyelioullar, eserlerini Müzeler Haftasnda sergilemeye hazrlanyor.

GENçLERE ÖRETEBLRSEK DAHA DA UMTLU OLACAIM

Bugüne kadar ürettii hiçbir ürününü satmadn anlatan Medyelioullar, unlar söyledi:

Ürettiim eserleri satmak yerine bunlar biriktirmeyi tercih ettim. imdi bunlar sergileyecek olmamn heyecan içerisindeyim. Emekli olduktan sonra tesadüfen böyle bir ie baladm. Metal, ahap ondan sonra ta oymaclna baladm. 15 yldan beri ta ilemecilii yapyorum. Bizim Diyarbakra özgü volkanik ta, dünyann en sert ta olduu söyleniyor. 15 ylda epey bir ey yaptm. 300e yakn parça yaptm. Yaptklarm da ticari amaçla yapmadm, satn yapmyorum. Talar epey birikti. Bu talarla bir ta müzesi açmak, onun yannda eitim amaçl bir atölye ve de eitime dönük bir eyler düünüyorum. mkan olursa bunun gerçekletireceim inallah. Kabartmalardan Diyarbakrla ilgili önemli minyatürler yaptm. Heykelden tutun da yüzük, bilezie kadar yani bazalt tala yaplacak her eyi denedim. Hepsini de yaptm. Yapmadm bir ey kalmad. Bunlar da makine kullanmadan sadece el aletleriyle çekiç ve keski ile yapyorum. Bu çok sabr isteyen çok zahmetli bir i, yani o sabr göstermek, ben e bazen kendime ayorum. Nasl bu kadar sabrla çaltm, umarm daha güzel eyler olur, gençlere de bu ii öretebilirsek, o zaman daha da mutlu olacam.

Ana Sayfaya Git