151 gündür kayıplarda!

Kayıp üniversite öğrencisi Gülistan Doku'dan 150 gündür haber alınamıyor Diyarbakırlı Doku'nun bulunması için Vali Tuncay Sonel koordinesinde, polis, jandarma, dalgıçlar, AFAD görevlileri, arama kurtarma köpekleri, helikopter, drone, su altı görüntüleme cihazı ile yapılan arama çalışmalarında şu ana kadar genç kıza ait bir ize ulaşılamadı

Haberler 03.06.2020 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide, 5 Ocakta kaybolan Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu çocuk Geliimi Bölümü 2. snf örencisi Gülistan Dokunun (21) bulunmas için 150 gündür Vali Tuncay Sonel koordinesinde yürütülen arama çalmalarnda u ana kadar genç kza ait herhangi bir ize rastlanmad.

Kentte, 5 Ocakta kaybolan ve Diyarbakrdan gelen ailesinin 6 Ocakta l Emniyet Müdürlüüne kayp bavurusuyla aranmasna balanlan Dokunun bulunmas için ilk günden itibaren yaplan çalmalar ve gelimeler derlendi.

Gülistan Dokunun bulunmas için polis önce Rusya vatanda olan erkek arkada Z.A. ve üniversitedeki arkadalarnn bilgisine bavurarak kentteki MOBESE kaytlarn incelemeye ald.

GENç KIZA AT MAKAS, NOT VE RESM EVRAK SUDA BULUNDU

Yaplan ilk deerlendirmelerde, Dokunun en son Uzunçayr Baraj Gölü üzerindeki Sar Saltuk Viyadüü üzerinde görüldüünün tespit edilmesi üzerine, l Afet ve Acil Durum Müdürlüü (AFAD) ekipleri ve kente gelen arama kurtarma ekiplerince baraj gölü ve göle su salayan Dinar Deresi ile çevrelerinde arama çalmas balatld.

Ardndan kente gelen su alt arama kurtarma ekipleri ve dalgç polisler, AFAD ekipleri ile Munzur Doa Sporlar ve Arama Kurtarma Dernei (MUDAK) gönüllülerinden oluan 70 kiilik ekibin katlmyla çalmalar geniletildi.

Gölde yaplan ilk dallarda dalgçlar, genç kza ait olduu deerlendirilen makas, evrak ve not bulmas üzerine soruturma ve aramalar bu bölgede younlatrlarak Sar Saltuk Köprüsü çevresinde drone, arama kurtarma ve iz takip köpekleriyle arama yapld.

GENç KIZ, KAYBOLMADAN ÖNCE ERKEK ARKADAI LE TARTITI DDASI

Aramalar sürerken Dokunun days Mehmet Nurkan, gazetecilere yapt açklamada, yeeninin kaybolmadan bir gün önce erkek arkadayla tarttn ve kald örenci yurduna gitmedii için kayp bavurusunda bulunduklarn anlatt.

Ayn süreçte Uzunçayr Baraj Gölü ve Dinar Deresi çevresinde younlatrlan çalmalara, jandarma ve emniyete ait 3 dedektör köpein dnda Emniyet Müdürlüü ekipleri drone, Deniz Kuvvetleri ile Jandarma Genel komutanlklarnn uzman personeli de kameral su alt robotu ve sonar cihazyla destek verdi. Ksa süre sonra çalmalara Jandarma Komando Özel Asayi Komutanl (JÖAK) görevlileri de katld.

Vali Sonelin koordinesinde sürdürülen arama çalmalar, valilik desteinde kentteki öretmenevinde misafir edilen Dokunun ailesince de takip edildi.

DOKUNUN ERKEK ARKADAININ EV ARANIP FADES ALINDI

Cumhuriyet Basavclndan yaplan yazl açklamada, soruturma kapsamnda Dokunun bulunmas için erkek arkadann evinde arama yaplp telefon kaytlarnn incelendii aktarld.

Genç kzn son görütüü kiilerin ve erkek arkadann ifadesinin alnd, ayrca kent genelindeki kamera ve HTS kaytlar ile baz istasyonlar bilgilerinin incelendii belirtilen açklamada, ayn çerçevede ehir giri çklarndaki Plaka Tanma Sistemi (PTS) kaytlar incelenerek, Dokunun il dna çkp çkmadnn belirlenmesine çalld kaydedildi.

DOKUNUN ALES ARAMA çALIMALARI HAKKINDA DÜZENL BLGLENDRLD

Valilikten yaplan açklamada, Gülistan Dokunun Uzunçayr Baraj Gölü ile Dinar Köprüsü civarnda AFAD, emniyet, jandarma ve Deniz Kuvvetleri Komutanlmza bal su alt ekiplerince görüntüleme cihazlar ve dier ekipmanlarla titizlikle arand ve ailesinin çalmalar hakknda her gün düzenli olarak bilgilendirildii vurguland.

Dokunun bulunmas amacyla gerçekletirilen çalmalara, l Emniyet Müdürlüünde görevli 64 özel harekat polisi de katlp arazide arama yapt.

Gülistan Dokunun ablas Aygül Doku, Tunceli Baro Bakan Kenan çetin ile baroda açklama yaparak, kardeinin akbetinin bir an önce aça çkarlmasn beklediklerini söyledi.

GÜLSTAN DOKUNUN GÖRÜNTÜLER ORTAYA çIKTI

Aramalara ramen bulunamayan Gülistan Dokunun, 5 Ocakta erkek arkada Z.A. ile bir kafenin önünde buluup konutuu güvenlik kameralarna yansyan görüntüleri ortaya çkt.

Genç kzn Z.A. ile bir süre konutuktan sonra saat 11.19da yanndan ayrlp bir caddeden karya geçerek saat 11.29da bindii minibüs ile buradan uzaklat belirlendi.

Basavclkça derinletirilen soruturmada ise Dokunun ve erkek arkada Z.Ann telefon görümelerini içeren HTS kaytlar incelendi. ncelemede, 5 Ocakta saat 12.25te Dokunun telefonundan sinyalin kesildii ve ayn gün 16.24te döküme yansyan 4 saniyelik görümenin ise teknik bir hata olduu saptand.

Soruturma ve aramalar devam ederken Dokunun kaybolduu 5 Ocakta Elazdan Tunceliye giden özel bir araç sürücüsü, aracnn kamerasna yansyan görüntüleri savcla teslim etti.

DOKUNUN SON GÖRÜLDÜÜ YER SARI SALTUK VYADÜÜ

PTSnin incelenmesiyle ayn gün saat 12.24te bölgeden geçen aracn kamerasna yansyan görüntüde, saat 12.25te Dinar Deresi üzerindeki Sar Saltuk Viyadüündeki bariyerlerin arasnda bir kiinin oturduu saptand.

Görüntüler inceleyen savclk, genç kzn aracn bölgeden geçtii gün saat 12.25te telefonundan sinyal kesilmesini de dikkate alarak, görüntüdeki kiinin Doku olduu üzerinde younlat.

Soruturma kapsamnda, Dokunun kafe önünde bulutuu Z.A. ile yapt görümelerin içeriinin dudak okuma yöntemiyle çözülmesi için konutuklar ana ilikin görüntüler Ankaraya gönderildi.

Ayn süreçte ortaya çkan bir baka görüntüde, Dokunun olay öncesi Z.A. ile konuup ayrldktan sonra kara yolunun karsna geçip bir süre telefonla görüüp ardndan yolcu tamacl yapan bir minibüse binip bölgeden ayrld saptand.

BAKAN SOYLU, ÖZEL EKP çN TALMAT VERD

çileri Bakan Süleyman Soylu, 22 ubatta Tunceliye gelerek partisi tarafndan düzenlenen Siyaset Akademisi programna katld.

Programn ardndan Gülistan Dokunun ailesiyle görüen Bakan Soylu, olayn aratrlmas için özel ekip görevlendireceini belirtti.

Soylunun talimat üzerine Ankarada oluturulan özel ekip kente gelerek Gülistan Dokunun kaybolmasyla ilgili çalma yapt.

GENç KIZ, TÜM ARAMALARA RAMEN 150 GÜNDÜR BULUNAMADI

Bu deliller nda, olumsuz hava koullar, sudaki görü mesafesinin düük olmasna ramen dalgçlar baraj gölünde, dier ekipler de kyda 150 gündür arama çalmasn sürdürdü.

çalmalara, AFAD görevlilerinin yan sra çeitli kentlerden Tunceliye gelen bata Deniz Kuvvetleri Komutanl personeli, Jandarma Komando Özel Asayi Komutanl (JÖAK), Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Jandarma Sualt Arama Kurtarma (SAK) ekipleri, çeitli illerin Emniyet Müdürlüklerine bal dalgç polisler, Büyükehir Belediyeleri ve derneklerin arama kurtarma ekiplerinden oluan 55 su alt ve su üstü arama kurtarma ekibi, 450ye yakn personel, 30 bot, 7 su alt kameras, 6 drone, 3 sonar, AFAD gönüllüleri, jandarma ve polis özel harekat timleri, jandarma ve polis arama kurtarma ekipleri, iz takip köpekleri ve askeri helikopter ile çalmalar sürdürüldü.

Gülistan Dokuyu bulmak için yaplan çalmalar sürüyor.

Ana Sayfaya Git